Elérte legmagasabb pontját

2024.03.07. 18:42

Bokréta az új ágfalvi egészségházon - fotók

Új és modern orvosi rendelővel gazdagodik Ágfalva, melynek októberi alapkőletételét követően újabb szakaszához érkezett az építkezés, elérte a legmagasabb pontját. A közel háromszáz millió forintból megvalósuló egészségház bokrétaünnepét csütörtökön tartották meg.

Varga Henrietta

Megfelelő ütemben halad az építkezés, így októberben egy modern egészségközpontban kezdődhet meg a gyógyítás. Képünkön: Barcza Attila és Pék Zsuzsanna. Fotó: Szalay Károly

Az eseményen Pék Zsuzsanna polgármester és Barcza Attila országgyűlési képviselő mellett a Magyar Államkincstár vármegyei igazgatója Horváth Endre, Kovács László a kivitelező cég ügyvezetője, a képviselő testület tagjai, az ágfalvi intézmények vezetői, valamint dolgozói vettek részt.

Barcza Attila ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a készülő egészségközpont minden kívánalomnak megfelel, olyan, amelyet egy településen az orvosi és a védőnői szolgáltatás igényel. Kiemelte, hogy jó ütemben halad az építkezés, tarthatóak a határidők, így néhány hónap múlva már az átadót ünnepelheti a település. - Az egészség a legfontosabb, ezért bízom benne, hogy ez az épület nem csak a gyógyításnak, hanem a megelőzésnek is színtere lehet. Örülök annak, hogy a 250 millió forintos támogatást a település ki tudja egészíteni, így közel háromszáz millió forintból a kezdődhetett meg a munka - mondta.

Kovács László a kivitelező cég ügyvezetője köszöntőjében bemutatta az egészségház eddig elkészült munkafolyamatait. Elmondta, hogy a készülő épület a tetőtérben kialakított gépészeti térrel együtt 260 négyzetméter, amelyet az energetikai igényeknek megfelelően hőszivattyús fűtéssel látnak el, az épület megközelítése pedig burkolt felületen történik az akadálymentes követelmények figyelembevételével. Hozzátette, hogy az egészségközpont területén hét parkolót is kialakítanak, amelyből egy akadálymentes lesz.

- A színvonalas szolgáltatáshoz elengedhetetlen a megfelelő környezet és infrastruktúra - kezdte köszöntőjét Pék Zsuzsanna. - Az elmúlt években kaptunk egy új bölcsődét, folyamatos volt az óvoda felújítása, korszerűsítése, az általános iskola tantermekkel bővült, teljes egészében megújult tornacsarnok épült, a Liget-patak egy szakaszát épített mederbe tereltük, több napelemes, energetikai korszerűsítésen vagyunk túl és számtalan belterületi utat láttunk el szilárd burkolattal. Több minden megvalósult az elmúlt időszakban, ezért részemről nagy volt a bizonytalanság, hogy az egészségházzal kapcsolatos álmunk valóra válhat-e. Szerencsére Barcza Attila felkarolta az igényt és bíztatott bennünket az elképzelés megvalósítására. Boldog vagyok, hogy idáig eljuthattunk és remélhetőleg októberben, ebben a csodálatos egészségházban kezdődhet meg a gyógyító munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában