Végzősök

2024.02.17. 16:30

Mérnökök vették át diplomájukat Győrben a Széchenyi-egyetemen - fotók

A Széchenyi István Egyetem Építő- és Közlekedésmérnöki Karán 89 végzős vehette át a diplomáját szombaton délután Győrben.

Barki Andrea

Az ünnepségen adta át a Széchenyi István Egyetem Hallgatói Önkormányzata  "az oktatók a hallgatókért" díjat, amelyet a hallgatói vélemények alapján az építész-, építő- és közlekedésmérnöki karon ez alkalommal dr. Henézi Diána Sarolta egyetemi adjunktus, a kar oktatási dékánhelyettese kapta.

Mint az indoklásban elhangzott, dr. Henézi Diána Sarolta immár 10. éve oktat az egyetemen, oktatott tantárgyai között legnagyobb hangsúllyal a közlekedésbiztonság, vasútgazdaságtan, a közlekedési szolgáltatások, a kötöttpályás rendszerek menedzsmentje, a transportation 1-2 és a szakmentori konzultáció tantárgyak szerepelnek. Magas színvonalú oktatói és szakmai felkészültsége, valamint kiváló kapcsolatteremtő készsége révén könnyen megérti a hallgatók nyelvét és segíti őket. Oktatóként mindig nagy elhivatottsággal és segítőkészséggel fordul a hallgatók felé. oktatói munkája kiváló színvonalú, innovatív módszerekkel teli. a tananyag jobb és hatékonyabb elsajátítását célzó oktató videói és a külön órái elismerésre méltók. Előadásain szinte mindig hallgatókkal együtt dolgozik, hisz ezzel a hallgatóknak is könnyebb az anyag megértése.  2019 óta a közlekedésmérnök hallgatók szakmentora, mindezek mellett aktív résztvevője az egyetemi és hallgatói közéletnek.

A diplomaátadó ünnepélyen adta át a hallgatói önkormányzat az egyetemen működő szervezetek fejlődéséért végzett szakmai munkáért a Pro progressum díjat.

Pro progressum emléklapot kapott Orbán Szabolcs és Szoby Tivadar Tamás, építőmérnöki alapszakos hallgató.

Pro progressum díj okleveles minősítésében részesült Kiss Gergely  és Szám Péter építőmérnöki alapszakos hallgató a Szenavis betonkenu csapatban eltöltött több évi hasznos, sokszor erőn felüli teljesítményéért, a csapat presztízsének növeléséért.

A diplomaátadó ünnepély biztosítja a lehetőséget arra, hogy a kiemelkedő közösségi tevékenységet folytató hallgatóknak átadják a Pro auditóribus díjat, amelyet a Széchenyi István Egyetem hallgatói önkormányzata és Győr polgármestere adományoz.

Pro auditoribus emléklappal ismerték el Makai Renáta építészmérnöki, Czetti Olivér közlekedésmérnöki, Göncz Bertalan és Makrai Kristóf Ábel közlekedésmérnöki alapszakos hallgató munkáját.

Pro auditoribus díj oklevél minősítésében részesült Cseppely Viktória építészmérnöki alapszakos hallgató, aki hallgatói képviselőként, később szakfelelősként vett részt a hallgatói élet alakításában. Rengeteg hallgatótársának nyújtott segítő kezet és több, a szakot és kart egyaránt érintő rendezvény szervezésében is helytállt. A gólyahéten többször is volt csapatvezető, amellyel elősegítette az elsőéves hallgatók integrációját és beilleszkedését.

Pro auditoribus díj oklevél minősítésében részesült Kalmár Zsolt építész mesterszakos hallgató, akire mindig lehetett számítani, több szakfelelős munkáját is segítette kreatív ötleteivel. A hallgatói önkormányzatban végzett tevékenységeivel növelte az egyetem hírnevét.

Pro auditoribus díj oklevéllel ismerték el Berczi Botond közlekedésmérnöki alapszakos hallgató munkáját, aki érdekképviseleti tevékenysége során aktívan segítette a szervezetet és a hallgatótársait. Mindig lehetett rá számítani, elsők közt segített a rendezvények lebonyolításában. Munkáját szorgalom, kreativitás és precizitás jellemezte.

Pro auditoribus díj oklevél minősítésében részesült Csikesz Klaudia Kinga közlekedésmérnöki alapszakos hallgató, akire mindig lehetett számítani, elsők közt segített mindenhol. Tanulmányai első felében aktívan részt vett a szakbizottsági és nagykari gyűléseken, segítve a hallgatói élet színesebbé tételét, emellett a kollégiumi bizottság tagja  volt, melynek elnöki pozícióját is betöltötte. A 2023-as gólyatábor egyik fő szervezőjeként járult hozzá a rendezvény sikeres lebonyolításához.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában