Előadás

2024.02.16. 15:01

A legjobbak lennének

Innováció, hatékonyság, megújulás – ebben a három témában tartottak konferenciát a Széchenyi István Egyetemen csütörtökön, hogy átvegyék a képzésfejlesztési lehetőségeket a felsőoktatásban.

Kisalföld.hu

– Az elmúlt évek központi témája az oktatás és a munkaerőpiac kapcsolata a felsőoktatási képzésekben. A Széchenyi-egyetem nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél közvetlenebb kapcsolatot teremtsen a munkaerőpiaci elvárásokkal is. A képzésfejlesztési terveknél az iparági szereplőkkel közös gondolkodás, párbeszéd szükséges, amelyre a konferencia lehetőséget teremt. Célunk, hogy jó egyetem legyünk – emelte ki köszöntőjében dr. Lukács Eszter nemzetközi és stratégiai kapcsolatokért felelős elnökhelyettes. 

A konferencia apropója volt, hogy megismertesse a felsőoktatás kihívásait nemzetközi munkáltatói és módszertani megközelítésben, az iparági szereplőkkel vizsgálja a projekt­alapú oktatás lehetőségeit, s felhívja a figyelmet az új oktatási módszertani lehetőségekre. 

Előadást tartott többek között dr. Varga-Bajusz Veronika felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár és dr. Csépe Valéria, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elnöke is. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában