Választás után

2024.01.23. 14:38

Megalakult az új audis szakszervezet - Régi-új arcokat találtunk a vezetőségben a botrány után

Megtartotta tisztújító választását hétfőn az Audi Hungaria Független Szakszervezete (AHFSZ). Az egész napos program során, sikeres és eredményes választásokat követően kialakult az új elnökség összetétele.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

A Választási Bizottság által közzétett hivatalos végeredmény szerint az új AHFSZ elnök Háromi László lett, aki korábban a motorgyár elnökhelyettesi pozícióját töltötte be. Németh Sándor az AHFSZ korábbi elnöke lemondása után nem is jelöltette magát, így egyértelmű volt, hogy az egyetlen induló tölti be a vezető pozíciót.

Az AHFSZ gazdasági elnökhelyettesének Fekete Róbert Györgyöt választották a három jelöltből. A tisztséget korábban betöltő elnökségi tag csalás és sikkasztás vádja miatt letartóztatásban van. A szakszervezet motorgyári elnökhelyettesei Csalogány György és Majer Zoltán lettek, akik már tapasztaltak a témában. Csalogány György korábban is ezt a pozíciót töltötte be, kommunikációért és médiakapcsolatokért felelt, míg Majer Zsolt motorgyári elnökségi tagként az adományozás, tagszervezés és toborzás területén dolgozott. 

 A járműgyári elnökhelyettesi pozíciókat új tagok vették át Ruff Péter és Zsidi Dávid. Elnökségi tagnak választották a tisztújító választást követően Herczku Gábort és Surányi Szabolcsot, akik korábban is elnökségi tagok voltak, valamint Novákné Bujáki Szilviát.

Az idei bértárgyalásokat februárban kezdi meg a munkaadó és a munkavállalói érdekképviselet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában