Ünnepek után

2024.01.16. 21:27

Az óriáskerék, a dodzsem már elhagyta a Dunakapu teret, a jégpálya január végéig tovább üzemel Győr szívében

Különleges és igazi programkavalkád várta a győrieket Advent idején. Marton László, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója lapunkat arról tájékoztatta: a kiemelt hétvégéken rekordszámú résztvevőt vonzott idén a város adventi fesztiválja.

Ollári Gergely

Marton László, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója. Fotó: Rákóczy Ádám

  • Különleges és igazi programkavalkád várta a győrieket advent idején. Marton László, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója lapunkat arról tájékoztatta: a kiemelt hétvégéken rekordszámú résztvevőt vonzott idén a város adventi fesztiválja.
  • A vendéglátói, vásári visszajelzések is pozitívak voltak, a viszonylag rossz időjárás ellenére is.

– Amikor hétvégéken nem esett, az árusok, kitelepülők rekordforgalmat könyvelhettek el. Emellett úgy érzem a turistaforgalom is jelentős volt, sok látogató érkezett mind Ausztriából, mind Szlovákiából. Ennek elsődleges oka, hogy a belváros végre régi pompájában tündökölt, és a korábbi adventi fesztiválokat idézte – fogalmazott lapunknak Marton László, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója.

A fényjáték, a gyermek és felnőtt koncertek, a gyertyagyújtások mind sok embert vonzottak a belvárosba. Ugyan az óriáskerék, és a dodzsem már elhagyta a Dunakapu teret, a jégpálya azonban az időjárásnak megfelelően a hónap végig várja azokat, akik korcsolyázni szeretnének. Az adventi ajándékműhely a Generációk Házában végig sikeres volt, telt házzal üzemelt. Jó ötlet volt az adventi buszmegálló megalkotása is, a városháza mellett, sokan látogatták meg, és voltak rá kíváncsiak.

A belvárosi koncerteket is sokan figyelték, telt házas közönség mellett lépett fel Pál Dénes, Csondor Kata, és a Gospel előadás is jól sikerült.

– Sokszor teltek meg a terek, és nem csak a fényvetítések alkalmával. A Széchenyi tér 360 fokos kivetítése sokat számított. Célunk a kapacitás, és a befogadóképesség növelése a jövőben. A lényeg, hogy minél több ember tudjon eljutni a programokra. Nézzük, hol van lehetőség a javulásra. Az adventi vásár egységes arculatán még lehet csiszolni, a kötelező nyitvatartási időt sokkal szigorúbban kell néznünk a vendéglátó helyek kapcsán. A faházak egységes arculatának erősítése szintén prioritás lesz – árulta el Marton László.

Marton László, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója. Fotó: Rákóczy Ádám

Mint mondja, a gasztroutca résztvevőitől már kaptak visszajelzéseket, kik azok, akik jövőre is szeretnének kitelepülni. A cél az is, hogy minél több termékkel találkozzanak az emberek a vásári forgatagban: ne csak forralt bor legyen a pultokon, hanem igazi gasztro különlegességek, egyedi kézműves termékek, ételek és italok.

– Idén két jótékonysági faház várta az embereket, ezt a vonalat mindenképpen fenn fogjuk tartani a jövőben. Jövőre hat napos hosszú hétvége lesz, már elkezdtük a felkészülést a programokra. Március és április már erről szól, azokat az előadókat akik ide érkeznek decemberben, már ilyenkor meg kell keresni, és szerződést kötni velük – árulta el az igazgató, hozzátéve, hogy a Győri Művészeti és Fesztiválközpont gőzerővel szervezi már a város tavaszi fesztiválját, és azt a programsorozatot is, ami Zichy-palota négyszáz éves jubileumára készül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában