Hóhelyzet

2023.12.06. 08:52

Takarítják Csorna útjait

Közleményt adott ki a csornai önkormányzat a hóhelyzettel kapcsolatban. A város útjain, járdáin dolgoznak a munkagépek és igyekeznek biztonságossá tenni valamennyit. Természetesen van sorrend az egyes szakaszok között.

Cs. Kovács Attila

A belváros útjai, járdái járhatóak voltak szerda reggel.

Fotó: Cs. Kovács Attila

"A meteorológiai előrejelzések alapján, valamint a balesetveszélyes helyzetek megelőzése céljából megkezdjük a hó eltakarítást és síkosság-mentesítést Csorna, Csatárimajor és Földsziget belterületének útjain és járdáin. A munkagépek az előírásoknak megfelelően a - prioritási sorrendet betartva- először a fő- és tömegközlekedési útvonalak, az egészségügyi és közintézményekhez vezető útvonalak, majd a lakossági ellátást biztosító főbb intézmények megközelítését lehetővé tevő útvonalak takarítását kezdik meg. Ezután kerül sor a gyűjtőutakra, mellékutakra és a parkolókra. A kerékpárutak és a járdák esetében a takarítási sorrendet azok kihasználtsága határozza meg. Tisztításuk párhuzamosan a fő közlekedési útvonalakkal együtt történik"- tájékoztatott a Városháza.

Felhívják a csornaiak figyelmét, hogy a saját ingatlanjaik előtt a hóeltakarításról és a síkosságmentesítésről az ingatlantulajdonosoknak kell gondoskodnia. 

"Fokozott figyelemmel szíveskedjenek parkolni és a munkagépeket munkavégzés közben ne akadályozzák! Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a várható időjárási viszonyok között, ha útra kelnek, akkor hosszabb menetidővel, korábbi indulással célszerű tervezni, valamint az időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel - téligumi, jégoldó, jégkaparó - tanácsos közlekedni. Ha tehetik havas, jeges napokon a kerékpárok használatát kérjük, mellőzzék!" - figyelmeztet a felhívás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában