Négy lányával maradt egyedül a fiatal édesapa Rétalapon

A Jóakarat Hídja Alapítvány olvasói támogatásából egy rétalapi családnak tudott segíteni. Egy harminc éves édesapa, négy lánygyermekével maradt egyedül. Felújításra szoruló családi házba szeretnének beköltözni, viszont az áram bevezetése nélkül ez eddig lehetetlennek látszik.

Simon Roberta

Jázmin és Kamilla, a legidősebb és a legkisebb lánya a rétalapi négygyermekes édesapának, Polgár Alexnek. Mögöttük látható házba szeretnének mielőbb beköltözni, de áram nélkül ez eddig lehetetlennek tűnik. Fotó: Csapó Balázs

Polgár Alex négy lánygyermekével maradt egyedül Rétalapon, egy áram nélküli családi házban, amit segítséggel tudott megvásárolni. Amikor ideje és keresete megengedi apránként újítgatja, rendezgeti a régi parasztházat. Átmenetileg egyik barátjánál húzzák meg magukat a lányokkal, amíg nem rendeződik a helyzetük. 

- Bőnyi születésű vagyok, de gyermekkoromtól kezdve Rétalapon nőttem fel. Fél éve tértünk vissza a gyermekeimmel, lassan egy éve, hogy egyedül nevelem őket, mert a feleségem elhagyott. Eleinte még tartottuk a kapcsolatot, de jó pár hónapja nem tudjuk mi van vele. Fél éve vásároltunk a felújításra szoruló családi házat, amit ismerősökkel barátokkal igyekszünk rendbe tenni - mondta el a Kisalföldnek Polgár Alex, akinek nővére sokat segít négy lányával.

- Testvéremnek is két gyermeke van, így tudja milyen helyzetben vagyok. Mivel ők most építkeznek, több megmaradt anyagot át tudtam hozni és a tető egy részét már kicseréltem. Ruhákban szerencsére nincs hiány, nővéreméktől azt is szoktunk kapni. Viszont a legnagyobb előrelépés az lenne, ha az áramot be tudnánk vezetni a házba. Több szakemberrel is beszéltem, akik meg tudnák csinálni, csak az anyagi fedezetet kellene előteremtenem rá - részletezte Polgár Alex.

A családi ház elég üres, egy mikrója és egy tévéje van csak a családnak, jóakaróktól kaptak tűzhelyet sütővel, ami kisebb renoválásra szorul, de ha végre beköltözhetnek szükségük lenne hűtőre, mosógépre, szekrényekre és egyéb lakberendezési termékekre, háztartási eszközökre.

A harminc éves, négygyermekes édesapa bevallása szerint világ életében dolgozott, de egy szerencsétlen baleset miatt elveszítette a munkáját. - Sajnos egyik alkalommal leestem a tetőről és eltörött a karom, ami miatt elküldtek a munkahelyemről - tette hozzá.

Az unokák miatt tartja a kapcsolatot a nagyszülőkkel, szerencsére barátja - akinél átmenetileg laknak - is jól kijön a gyerekekkel, viszont a végtelenségig, ingyen nem lakhatnak ott. A lelki terheiről érezhetően nehezen beszél Polgár Alex, megviseli a kialakult helyzet és nehéz négy lány apajaként pótolni az édesanyai szerepet. -Küzdelmes minden nap, néha a teljes feladáson gondolkodom, de tudom, hogy a gyermekeimért mindent meg kell tennem, mert csak én vagyok nekik. Csak ők tartják bennem az erőt - fogalmazott.

A legnagyobb leányzó, a 8 éves Jázmin már tanul, a győri Gárdonyi Géza Általános Iskola diákja. Az 5 éves Kíra még óvodás, a rétalapi intézménybe jár. A két kisebb, az 1 éves Kamilla és a 2 éves Annabella az édesapjukkal töltik az időt, akihez nagyon ragaszkodnak. Rétalapi látogatásunkkor csak a legnagyobb és a legkisebb lánnyal találkoztunk, Jázmin el is árulta, hogy karácsonyra nagy vágya lenne egy Barbie baba és egy telefon. Olvasóink támogatásának hála a Jóakarat Alapítványán keresztül 200 ezer forinttal tudtuk segíteni a Polgár családot, hogy kicsit boldogabb legyen a karácsonyuk. 

Alex, és családja nagyon hálás az adományért, ha szeretnék még akár anyagi vagy tárgyi támogatással segíteni, megtehetik: Polgár Alex számlaszámán (HU17-10700031-68521396-51100005) vagy kereshetik telefonon (06303786843).

Ha segítséget kérne 

Az alapítvány segítségét levélben vagy e-mailben kérhetik a rászorulók és az őket ajánlók. A postacímünk: 9021 Győr, Újlak utca 4/A. E-mail-cím: [email protected].

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában