EzTörténtKisalföld

2023.12.27. 12:00

Erről írtunk 10 éve: Anyut kaptuk karácsonyra, hazatért Enesére az édesanya

Kisalföld.hu

Forrás: Kisalföld Archív

Tíz éve: Anyut kaptuk karácsonyra

Horváthné Dombi Angéla enesei édesanya gyógyulásáról írhattunk. A Jóakarat Hídja alapítvány segítsége és cikke után többen gyűjtöttek és adakoztak a családnak, ahol az édesanya egy gerincsérülés kezelése közben lebénult és több hónapot budapesti kórházban töltött. Így orvosi, valamint anyagi segítséggel és sok akarattal karácsonyra már a saját lábán mehetett haza. – Valaki nagyon figyel ránk, rám odafent. Ebbe kapaszkodva tudtam felállni, újra járni és ünnepi ajándékként hazatérni. - mondta az asszony.

Húsz éve: Korszerű győri autóbusz-pályaudvar mint diplomamunka

A győri fiatal építész készítette el korábban a Győri fürdőközpont látványtervét is.

Szempontja volt, hogy ne csak a tervező asztalnak dolgozzon, hanem alkalom adtán hasznosítható legyen a fél évnyi kutatás és tervezés eredménye, melyben figyelembe vette a forgalmi iroda és pályaudvar dolgozóinak tapasztalatait is. Költségkímélő és praktikus anyagfelhasználás mellett babapelenkázót, és zöldterületet is tervezett a poggyászmegőrző és a várótermek mellé.

Forrás: Kisalföld Archív

Harminc éve: Erőteljes havazás kezdődött

Karácsony második napján megye szerte intenzív havazás kezdődött és 27-ei lapszámunkban további 20-40 centiméter havat jövendölt a meteorológiai jelentés, az addigi 5-15 centin felül. Huszonkét kombinált gép dolgozott azért, hogy a télies időjárás ne okozzon az utakon fennakadást az ünnepek közötti rokonlátogatások során se.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában