Fontos változások

2023.11.30. 17:21

Új vasúti menetrend segíti az ingázókat Győr-Moson-Sopronban

December 10-től érvényes a MÁV új vasúti menetrendje amelynek kialakításakor figyelembe vették az utasok visszajelzéseit, kéréseit - közölte a MÁV.

Kisalföld.hu

Forrás: GYSEV

Az InterCity-közlekedésben fontos változás, hogy a Sopron és Budapest közötti IC-ket a teljes szakaszon a GYSEV közlekedteti. Ugyanakkor a Budapest - Szombathely - Szentgotthárd viszonylatban közlekedő InterCityket és nemzetközi vonatokat a teljes szakaszon a MÁV-START Zrt. fogja közlekedtetni. Szintén a MÁV-START Zrt. közlekedteti a járatokat a Hegyeshalom – Rajka viszonylatban. A GYSEV Zrt. új InterCity vonatot közlekedtet vasárnap Budapest–Keleti (21:15) és Sopron (23:43) között, új személyvonatot naponta Sopron (21:08) és Szombathely (21:58) között, Szombathely (12:00) és Sopron (12:51) között. 

Az új menetrendben a felújított Budapest-Győr vonalon nem változik a vonatok menetideje, viszont Győr és Veszprém között négy perccel hosszabbodik a lassújelek miatt. Jó hír, hogy december 10-től új esti személyvonat közlekedik munkanapokon 19:38-kor Bakonyszentlászlóról, mely 20:35-kor érkezik Győrbe. Ennek révén megvalósul, hogy mindhárom műszakba mindkét irányban lesz vonat legalább hétfőtől péntekig. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában