Családias légkör

2023.11.20. 11:14

Ötvenedik születésnapját ünnepelte a Napsugár Óvoda Koppánymonostorban

1973 novemberében nyílt meg a koppánymonostori városrészben az akkori 4. Számú Napköziotthonos Óvoda, mai nevén a Napsugár Óvoda. A jubileumi ünnepséget november 16-án tartották meg, ma pedig jótékonysági bálra várnak mindenkit.

Szinak Evelyn

Ünnepelt a koppánymonostori Napsugár Óvoda, hiszen az intézmény 50 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit. A november 16-i ünnepségen elsőként dr. Molnár Attila köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelve, hogy erre a fél évszázadra méltán lehet büszke a városrész, és mindenkinek jár az elismerés, aki hozzátett az óvoda fejlődéséhez. Elmondta, hogy Komárom intézményi hálózata európai színvonalú, bárhol a világon megállnák a helyüket. „Az érem egyik oldalát adja csak az infrastrukturális háttér, ami anyagi forrással megvalósítható. Sokkal fontosabb azonban az óvoda lelke, amit az itt dolgozók adnak. A Napsugár Óvoda egyfajta missziós tevékenységet is ellát, egy igazi közösséget hozott létre a városrészben, ami a mai rohanó világban egy fontos üzenet” – fogalmazott a városvezető. 

A polgármester nem érkezett üres kézzel, hiszen a születésnaposnak ajándék is jár. Az óvoda november 18-án tartotta jótékonysági bálját. Dr. Molnár Attila pedig azt ígérte, hogy az eseményen összegyűlt pénzt az önkormányzat megduplázza. 

A közös ünneplésről nem hiányozhatott a hatalmas születésnapi torta, amelyből minden résztvevő csemegézhetett. Fotók: Tóth Anikó

A Napsugár Óvoda jelenlegi vezetője, Koppánné Molnár Mónika felidézte a kezdeteket. Megtudtuk tőle, hogy az iskola akkori vezetője, Kövecses Zoltánné fejében fogalmazódott meg az óvoda alapításának gondolata. Az óvoda egy csoportszobával indult, majd tíz évvel később újabb szobával bővült, míg el nem nyerte mai formáját. „Ha felidézzük a múltat, eszünkbe jutnak a dolgos hétköznapok, a meghitt pillanatok. A célt csak közösen lehet elérni, ha szülők és pedagógusok összefognak. Az elmúlt időszakban számos címet elnyertünk, Zöld és Boldog Óvoda lettünk, kétszer nyertünk a Tesco pályázatán, elsőként vezettük be a digitális okosjátékot az óvodásoknak. Büszkék vagyunk arra, hogy családias, otthonos légkörben fejlődhetnek nálunk a gyerekek” – mondta az óvodavezető. 

A Pillangó csoport apróságai kedves műsorral lepték meg a résztvevőket.

Felidézte gyermekkori emlékeit Czita János alpolgármester, a városrész képviselője, aki az első csoporttal itt kezdte meg az óvodát. Kiemelte, hogy Koppánymonostor életében meghatározó, hogy Komárom fontos városrésze. Szintén a múltat idézte az intézmény első vezetője, Szamaránszky Erzsébet, akinek ez volt az első és az utolsó munkahelye, hiszen innen ment nyugdíjba. 
Az ünnepség zárásaként a Pillangó csoport gyerkőcei adtak műsort. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában