Célba ért a tekeréssel szerzett adomány

2023.11.30. 14:35

A pannonhalmi bencés fiatalok gyűjtéséből lett kórházi eszköz

Bella Violetta

Ahogyan arról folyamatosan beszámoltunk, nyáron négy pannonhalmi bencés volt diák vállalt adománygyűjtő biciklis zarándoklatot a Bethesda gyermekkórház javára, hogy fürdetőágyat és ülőmérleget vegyenek a tartósan kórházban ápolt kisgyermekek gondozását segítendő a rehabilitációs osztályon. 1,2 millió forintos célt tűztek ki dr. Tamásné Bese Nórával, a Bethesda kórház társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatójával egyeztetve útjuk előtt. Végül kéttmillió forint felajánlás gyűlt össze a fiúk tekerése nyomán, míg elértek Portugáliába.

– Amikor ezt az 1,2 millió forintos beruházást kitűztük a fiúkkal, még nagyon álomszerű volt. Minden további forint is a mozgásképtelen gyerekek rehabilitációjára, ápolására megy, például mobilizálóülőpárnákra, ami nagyban könnyít a hosszú ideig fekvő betegek ültetésében. – mondta Dr. Tamásné Bese Nóra a sikeres gyűjtés után.

Az eszközök szerdán értek célba, Knáb András Benedek és Nádudvary Csongor adta át a csapat nevében az eszközöket az osztály dolgozóinak, intézményi lelkészének és dr. Tamásné Bese Évának.

Forrás: Bethesda kórház

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában