Ez történt

2023.10.18. 14:20

Október 18-án írtuk: Cukorrépa-szezon a Petőházi Cukorgyárban

Erről írt a Kisalföld október 18-án 60, 40 és 20 éve.

Kisalföld.hu

60 éve - Csúcson a répa

A megye közös gazdaságai 16 000 holdon termesztettek idén cukorrépát. Jó néhány termelőszövetkezetben már végeztek vagy néhány napon belül végeznek a cukorrépa betakarításával. Naponta 550—600 vagon répát vesz át a szövetkezetektől a Petőházi Cukorgyár. A vasútállomásokon hatalmas prizmák várnak elszállításra, a Szigetközből pedig gépkocsi- és szekérkaravánok szállítják a vasútra a répát. A szövetkezetek holdanként átlag 150 mázsa körüli cukorrépatermést terveztek, de a gyár szakembereinek becslése szerint ennél több terem. 

40 éve - Városvédő rendelet

Kapuvár legutóbbi tanácsülésén új rendelet született. Címe: Tanácsrendelet az általános rendezési terv városrendezési és szabályozási előírásairól. Tíz esztendős szabályok, várospolitikai és városvédelmi elképzelések helyébe léptek újak, a változó építési szokások s a változó igények miatt. 

20 éve - Új vezetők

Tegnap a Győri ETO FC bemutatta Klement Tibor klubigazgatót és Reszeli Soós István szakmai igazgatót. A jelenleg a Magyar Labdarúgó Liga általános igazgatóhelyetteseként dolgozó Klement november 1-jén, a pillanatnyilag csapat nélküli Reszeli pedig hétfőtől áll munkába. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában