A boldogságot tanulják

2023.10.10. 21:00

Győr-Moson-Sopronból 36 intézmény csatlakozott a Jobb Veled a Világ Alapítvány programjához

A diákok a tanév során 10 egymásra épülő témát dolgoznak fel, amelyek fokról fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit.

Barki Andrea

 A Jobb Veled a Világ Alapítvány 10 éve indította el a Boldogságóra Programot óvodák és általános iskolák számára, amely egy egész tanéven át tartó, érzelmi intelligenciát, erősségközpontú gondolkodást és önbizalmat fejlesztő élménypedagógiai programokat foglal magában. 
Az idei tanévben szeptember 30-ig lehetett jelentkezni a programra, amelyhez összesen 1500, Győr-Moson-Sopronból 36 oktatási intézmény csatlakozott. A résztvevők hónapról hónapra egy-egy témát járnak körül, amely segíti és támogatja a gyerekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben. Foglalkoznak a hála, az optimizmus, a társas kapcsolatok, a boldogító jó cselekedetek, a célok kitűzése és elérése, a megküzdési stratégiák, az apró örömök élvezete, a megbocsátás, a testmozgás és a fenntartható boldogság témakörével. 
Az akció töretlen népszerűségnek örvend a pedagógusok és a gyerekek körében. Nemcsak hazánkban népszerű, ugyanis az elmúlt években Ausztriában, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Ukrajnában, Szerbiában, sőt Írországban is jelen van már az alapítvány módszertana. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában