Szeptemberben indul a duális képzés

2023.09.11. 10:25

Új oktatócentrum a Magyar Suzukinál

Szeptembertől megkezdődik a duális képzés a Magyar Suzuki új oktatócentrumában, amelyet ünnepélyes megnyitón adtak át az esztergomi gyár területén.

Kisalföld.hu

 A Bottyán János Technikum elektronikai technikus tanulói az elméleti alapok mellett a legmodernebb eszközökkel felszerelt oktatási központban gyakorlati ismeretei­ket is fejleszthetik – olvasható a Magyar Suzuki weboldalán. Márciusban jegyezte be a Komárom-Esztergom Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a vállalatot a duális képzések akkre­ditált partnerszervezetei közé. Az esztergomi gyártóvállalat a Bottyán János Technikum középiskolásainak szakmai, gyakorlati képzését vállalta, de a tervek szerint a jövőben további szakiskolák is bekerülhetnek majd a programba. 

Az új oktatási centrumban modern környezetben és eszközökkel képzik a jövő szakembereit.

A most átadott Suzuki Oktatási Centrumban tantermet és tanműhelyt is kialakítottak. A diákok biztonságos, modern eszközökkel felszerelt környezetben válhatnak a jövő szakembereivé. Projektfeladatok elvégzése mellett olyan szakmai tárgyakat sajátíthatnak el a legjobb suzukis mentoroktól, mint a programozás alapjai, a PLC-programozás és a számítógépes szimuláció. A tanulók már a képzési idő alatt megismerik a gyártóvállalat működését, annak technológiáit, a munkahelyi elvárásokat, miközben piacképes tudást szereznek a releváns tapasztalattal rendelkező oktatóktól. A tanulók a duális képzés ideje alatt hallgatói díjazásban, valamint béren kívüli juttatásokban részesülnek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában