Határzár ellen

2023.09.17. 16:25

Piknikkel demonstráltak a határnál Ágfalva közelében a lezárások ellen - fotók

Civilek kezdeményezésére, zenés piknikkel összekötött békés demonstrációt szerveztek vasárnap délutánra a Somfalva (Schattendorf) és Ágfalva közötti határ magyar oldalán.

Varga Henrietta

Az eseményen főként a március elsején bevezetett határlezárások, a süllyedő oszlopok ellen szólaltak fel, a határok szabad átjárhatóságára hívták fel a figyelmet és arra, hogy a határsorompó nem megoldás. A csoport a legnagyobb közösségi oldalon hirdette meg a demonstrációt, így egy kisebb tömeg gyűlt össze, hogy együtt emeljenek szót a határlezárás ellen. A szervezők, résztvevők és felszólalók elmondták azokat az aggályokat, amiket az osztrák-magyar határon életbe lévő lezárások és a pénzben mért átjárások kapcsán fogalmaztak meg, és amik az ingázókra, illetve a határon közlekedőkre vonatkoztak. Elmondták, hogy mindaddig szót emelnek ellene, amíg nem történik érdemi változás. A beszédeket követően zenével, tánccal, étellel, itallal, igazi piknik hangulattal valamint egy közös beszélgetéssel várták a nézőket. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában