Látogatás

2023.09.24. 15:36

Böjte atya otthonában járt a kapuvári baráti társaság

Egy kapuvári baráti társaság minden évben meglátogatja Böjte Csaba atya gyergyószárhegyi gyermekotthonát.

Kisalföld.hu

Iskolakezdés környékén, az úgynevezett Becsengetés rendezvényre utaznak ki és ekkor vendégül látják az otthon fiatal lakóit. Kiss M. Vencel a Kisalföldnek elmondta, felemelő és megható pillanatokat élnek meg Erdélyben a gyerekek és nevelőik között.

– A rendezvény a Tatárdombon van. A gyerekek, Böjte atya és a pedagógusok körmenettel érkeznek ki a tatárdombi emlékműhöz, lovasok, huszárok kísérik őket. Ott mise van, imádkozunk, könyörgünk, utána van az évnyitó, azaz a becsengetés. Két évvel ezelőtt a bogyoszlói, idén az egyedi dalkör is kiutazott velünk és nagyon szép műsort adtak elő dalaikból, de a gyerekek is szerepelnek.

 

Mi támogatásként vendégül látjuk az egybegyűlteket. Több anyaországi település is képviselteti magát. A mi főzésünket rábaközi gazdák és termelők támogatják – mondta Kiss M. Vencel. A felvételen: előtérben Kiss M. Vencel, mellette Csergő Hajnalka, az otthon vezetője és Böjte atya. Mögöttük az egyedi dalkör.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában