Találkozó

2023.08.20. 17:01

Natúrparkok egymást között

" Összhang a tájban, a természet, a táj és az abban élő és alkotó ember harmóniája. Tegyünk érte együtt!" – szól a natúrparkok jelmondata. Az idén harmadszor kerül sor a Kárpát-medencei Natúrparki Találkozóra augusztus 23-án 10 órától Budapesten a Magyar Természettudományi Múzeumban.

Kisalföld.hu

Hazánkban 17 natúrpark van, melynek szakmai és érdekvédelmi szervezete a Magyar Natúrpark Szövetség, elnöke pedig dr. Pető Péter, Győr-Moson-Sopron Vármegye alelnöke. A szövetség 2020-tól évente megszervezi központi rendezvényét, mindig új, ám a tevékenységéhez kapcsolódó exkluzív helyszíneken, és azért indította el a hagyományteremtés szándékával ezt az eseményt, mert a Kárpát-medence, egy vízrajzi, földrajzi és egymással összefüggő néprajzi egység, ezért találkozóul kíván szolgálni a természeti értékek mentén tevékenykedő állami és civil szervezeteknek.

A rendezvény fővédnöke dr. Nagy István agrárminiszter. A rendezvény elején a a Magyar Natúrpark Szövetség és a Magyar Természettudományi Múzeum hosszútávú stratégiai megállapodást köt egymással. A találkozón képviselteti magát az energiaügyi, agrár és területfejlesztési minisztérium, továbbá a Széchenyi Programiroda, valamint a környezetvédelem és természetvédelem területén jártas szakemberek az országhatáron belülről és a Kárpát-medence más részeiről. A Magyarországon címbirtokos natúrparkok értékasztalokkal mutatják be tevékenységüket. Vármegyénkből a Szigetköz Natúrpark és a Pannontáj-Sokoró Natúrpark is bemutatkozik – tudtuk meg dr. Pető Péter elnöktől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában