Eső és szennyvíz

2023.08.02. 19:37

Fertőtlenítették a győri vasútállomás elöntött részét

A városi egyesített csapadékvíz- és szennyvízhálózat túltelítődött, nem tudta azonnal elvezetni a nagy mennyiségű vizet a vasárnapi esőzést követően, ennek hatására a vécékből visszafolyt a szennyvíz.

Bella Violetta

Vasárnap a hirtelen lezúduló nagymennyiségű csapadék után fotók és videók járták be a győri közösségi hálós csoportokat az elöntött vasútállomásról, annak is a toalettek melletti részéről. Jól feltételezték a kommentelők, nem csak az esővíz hömpölygött.

Telítődött a csapadékvíz- és szennyvízhálózat

A MÁV Zrt Kommunikációs Igazgatósága megkeresésünkre szerdán azt a tájékoztatást adta, hogy bár Győr vasútállomás aluljárójában a szivattyúk rendeltetésszerűen működtek (ezek a városi szennyvízhálózatba továbbítják az aluljáróba befolyó csapadékot). A rendkívül intenzív esőzés hatására a városi egyesített csapadékvíz- és szennyvízhálózat viszont túltelítődött. 

– Nem tudta azonnal elvezetni a nagy mennyiségű vizet, ennek hatására a mosdókban található WC-ből visszafolyt a szennyvíz. Az esőzést követően az aluljáró takarítását és fertőtlenítését azonnal megkezdtük. A helyszínen még a klórmész fehér nyoma látható, ami  lassan fog lekopni – írták válaszlevelükben. A kellemetlenségért az utasok elnézését kérik.

Klórmésszel fertőtlenítettek. Ennek nyomai el fognak tűnni.
Fotó: Olvasó

Arra a kérdésünkre azonban nem kaptunk választ, hogy hosszú távon mi jelenthet megoldást, és mi garantálja hogy a következő esőzéskor ne ismétlődjön meg a jelenség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában