Ingyenes rendezvény

2023.08.27. 09:46

Alzheimer Café a demenciáról Mosonmagyaróváron

Szeptember 4-én, hétfőn 17 és 18 óra között tartja első őszi összejövetelét az Alzheimer Café Mosonmagyaróváron az Alapszolgáltatási Centrumban, a Zichy Mihály u. 5. sz. alatt.

Kisalföld.hu

Az ingyenes rendezvényre azokat a helyi és környékbeli érdeklődőket várják, akik a demenciával kapcsolatban érintettek, vagy információt szeretnének kapni a demenciáról.

Az összejövetelen a Gondoskodás Alapítvány kuratóriumi tagja, a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény intézményvezetője, Zimmerer Károlyné az Alzheimer-kórról és más típusú demenciáról tart előadást. Regisztráció nem szükséges. Szó lesz arról is, hogy melyek a demencia tünetei, mi a különbség az egészséges öregedés és a demencia között.

Milyen a demencia lefolyása, hova fordulhatunk, miért van szükség a családra? A demencia közügy, egyre több az érintett idős ember, fontos róla beszélni. Lehet, hogy nem is tudja valaki, de már elindult a betegség valamelyik idős családtagjánál. A szakemberek pedig elsősorban információnyújtással és támogató beszélgetésekkel, tanácsadással tudnak segíteni. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában