Készülnek az engedélyezési tervek

2023.08.10. 08:09

Akadálymentes lenne a nagyhatár Hegyeshalomnál - Fotók

Jelenleg a központi épülethez csatlakozó, kétoldali tetőszerkezeti műtárgyat számolják fel a tartópillérekkel és a kiemelkedő útszegéllyel együtt augusztus 19-ig. 

Mészely Réka

Már a belépő oldalon is megkezdődött a bontás a hegyeshalmi nagyhatáron.

Fotó: Kerekes István

A napokban már beszámoltunk arról, hogy megkezdték Hegyeshalomnál az M1-es autópálya mellett az egykori útlevélkezelő fülkék felszámolását

Jelenleg a központi épülethez csatlakozó, kétoldali tetőszerkezeti műtárgyat számolják fel a tartópillérekkel és a kiemelkedő útszegéllyel együtt augusztus 19-ig. 
Mostani látogatásunkkor láthattuk, hogy a kilépő oldalon már a műtárgy nagy részét elbontották. Ahol a tartópilléreket felszámolták, ott több ponton újra is aszfaltozták a helyet. Az ideiglenes forgalomelterelés előkészületei is megtörténtek, kijelölték, merre fog haladni a forgalom, amíg a központi épülethez kapcsolódó tartópilléreket leszerelik (ottjártunkkor még ott haladt a forgalom). Közben a másik oldalon is már javában dolgoztak a munkások. 

Hogy a bontás után mire lehet számítani, milyen beruházás várható, az Építési és Közlekedési Minisztériumot faggattuk. Kérdéseinkre adott válaszukban arról írtak, hogy 2020-ban műszaki tanulmányterv készült az M1 sztráda Hegyeshalom csomópont és az országhatár közötti, másfél kilométeres hosszúságú szakaszára – beleértve a hegyeshalmi határátkelőhely területét – a közúti forgalom kétszer két sávon történő akadálymentes közlekedésének biztosítására. 
A környezetvédelmi munkarészek alapján a hatóság tavaly december 20-án a projekt környezetvédelmi engedélyét kiadta. Jelenleg az engedélyezési tervek készítése van folyamatban, a jogerős építési engedélyt várhatóan az idei negyedik negyedévben szerzik meg. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában