Közel 700 frissdiplomás

2023.07.26. 10:05

Újabb három ünnepséggel zárult a diplomaátadók sorozata a győri Széchenyi-egyetemen - Fotók

Hat kar ünnepélyeit követően további diplomaátadókra került sor a győri Széchenyi István Egyetemen. Átvehették oklevelüket a Kautz Gyula Gazdaságtudományi, a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki, majd az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar végzős hallgatói is.

Széchenyi Egyetem

Forrás: SZE

A Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar diplomaátadójával folytatódott az ünnepségek sora a Széchenyi István egyetemen. 
A rendezvényen több mint háromszázan vehették át diplomájukat. A frissdiplomásokat dr. Csicsmann László dékán köszöntötte, aki beszédében megemlékezett a tudás fontosságáról és a kar múltjáról, eredményeiről.

 „A tudás sohasem lehet abszolút, csakis korlátozott. Tudásunk mindig párosuljon a kritikai gondolkodással és alázattal. Az alázatosság azonban nem szabad, hogy saját, önálló véleményünket és kritikai gondolkodásmódunkat aláássa. Tiszteljük a másik véleményét, hallgassuk meg egymást, legyünk toleránsak emberi kapcsolatainkban” – szólt az ünnepeltekhez. A nemzetközi hallgatókat dr. Lukács Eszter nemzetközi és stratégiai kapcsolatokért felelős elnökhelyettes köszöntötte.

Az eseményen Pro Auditoribus díjat összesen 14 végzős hallgató (Cseke Klaudia, Gábris Petra, Kercza Dániel, Szabó Bence, Szórádi Éva Ilona, Süle Márk Szilárd, Gyergyói Eszter, Bőcskei Áron, Láda Gréta, Szeiler Nikolett, Patolcs Dóra, Kádár Kata, Kovács Rita és Sziffer Borbála Anna) kapott.  

A Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar diplomaátadó ünnepélyén több mint 200 hallgató vált frissdiplomássá. 
A rendezvényen prof. dr. Horváth Zoltán dékán és dr. Kovács Endre Miklós, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság stratégiai igazgatója mondott beszédet. 

„Látható, hogy az önök karához kapcsolódó szakmai tudás elengedhetetlen nemcsak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság feladatainak legmagasabb szintű ellátásához, de a nemzetgazdaságunk versenyképességéhez és így társadalmi jólétünk megteremtéséhez is. A most átnyújtott oklevél olyan szaktudást testesít meg, mellyel minden lehetőség adottá válik ahhoz, hogy aktív, eredményes és jövőformáló szereplői legyenek szakmájuknak” –  emelte ki dr. Kovács Endre Miklós. 

A hallgatók közül Kakula Róbert és Antoine Manache köszöntek el az egyetemtől, akik többek között megemlékeztek az egyetem folyamatos fejlődéséről és a diákélet kihívásairól.

A hallgatói elismerések egyikeként az eseményen átadták a Reinhold és Carmen Würth Alapítvány idei tanulmányi díját, melyet Deissinger Dániel végzős gépészmérnök érdemelt ki kiváló eredményeivel. Pro Progressum díjban két diák (Szabadi Tibor és Tóth Martin), míg Pro Auditoribus díjban hat végzős (Szabó Regina, Győző Bálint, Csrenkovics Antónia, Pap Martin Felicián, Kakula Róbert és Takács Marcell Péter) részesült.

Az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar diplomaátadójával zárult a Széchenyi István Egyetem diplomaátadóinak sora. 
Az eseményen az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának környezetmérnök szakának végzősei is jelen voltak, így összesen közel 170-en vették át oklevelüket. Az ünneplőket magyarul prof. dr. Dogossy Gábor dékán, angolul pedig dr. Fodor Dénes stratégiai és ipari kapcsolatokért felelős dékánhelyettes köszöntötte. 

„A megszerzett tudás és tapasztalat, amit hosszú éveken át összegyűjtöttek, most a való világban való alkalmazásra vár. Ez az út azonban nem lesz mindig könnyű, lehetnek akadályok és kihívások, de ne feledjék, hogy mindannyian rendelkeznek azzal a belső erővel és kitartással, ami szükséges ahhoz, hogy túljussanak ezeken a nehézségeken” – fordult a dékán a végzősökhöz. 

A magyar hallgatók nevében Bartus Barnabás, a nemzetközi hallgatók nevében pedig a brazil Gabriella de Elbuquerque Soares búcsúzott az egyetemtől. Mindketten megköszönték hozzátartozóiknak, oktatóiknak és a hallgatói közösségnek a támogatást az örömmel és küzdelmekkel teli egyetemista években.

Az eseményen átadták a Pro Progressum és a Pro Auditoribus hallgatói díjakat is. Az előbbit 13 járműmérnök alapszakos végzős (Barabás Bence, Csikós Dávid István, Dembinszky Máté Tamás, Dombi Balázs, Fazekas Máté Tamás, Gaál Szilárd, Hegyi Gábor Bence, Őri Szabolcs, Schweighardt Viktor, Sebestyén Richárd, Sellei Bálint Bendegúz, Sováczki Péter és Varga Zsófia), míg az utóbbit kilenc hallgató (Baranyai Tamás, Bartus Barnabás, Csikós Dávid István, Fülöp András, Kiss Tibor, Kotormán Kitti, Sulyok Mercédesz Eszter és Szalay Zsolt) vehette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában