Felvételi 2023

2023.07.26. 20:37

Ilyen volt a Pont ott Parti Győrben! - fotók

Szerda este nyolckor kiderültek a ponthatárok, amire a fővárosban és vidéken is ponthatárváró bulikkal készültek. Mint minden évben, Győrben is megrendezték a Pont Ott Partit.

Simon Roberta

A győri Luksics Gréta a budapesti ELTE pszichológia szakára jelentkezett, s nagyon izgult, mert nem könnyű bekerülni. - Nagyon örülök, hogy sikerült és itt ünnepelhetek a győri Pont Ott Partin - mondta portálunknak. Gréta barátnője, Balogh Adél a Pesti Magyar Színiakadémiára jutott be, ugyan nem ezt jelölte meg első helyen, de mint mondta nem bánja, megünnepli a sikeres felvételijüket.

  • Az éves ponthatárváró rendezvénynek idén a győri Bridge Hallgatói Club adott otthont, ahova ingyenes volt a belépés és számos zenés programmal készültek a szervezők.
  • 18 órakor nyitották meg a leendő egyetemisták és barátaik, családjaik előtt a kapukat.

Az est elején az egyetem SZE Kollégiumi Stúdiója szórakoztatta az érkező diákokat, majd az egyetem és a hallgatói önkormányzat tagjai köszöntötték a megjelenteket. Később este 20 órakor befutottak a felsőoktatási ponthatárok, amit kivetítőn követhettek a részvevők. Több százan izgultak együtt és nézték telefonjukat, várva azt a bizonyos SMS-t amiből kiderül, vajon szeptembertől melyik megjelölt egyetemre fognak járni.

Voltak, akiknek nem rezzent meg rögtön nyolckor a telefonja, sőt az is megeshet, hogy csak órákkal később kap értesítést a mobiljára a felvételijével kapcsolatban. Ez nem feltétlen azért van, mert nem került be egyetlen szakra sem. Két oka lehet a késedelemnek: ilyenkor a legtöbb telefon-szolgáltató túl van terhelve és emiatt később fut csak be az értesítő vagy szándékosan nem kért a hallgató SMS értesítést.

Addig is a felvi.hu-n 20 órától minden képzésről fent vannak a ponthatárok. Illetve a kisalfold.hu - is megtalálják a győri Széchenyi István Egyetem és a Soproni Egyetem ponthatárait.

A győri Pont Ott Partin 21 órától a Bridgeben fellépett Missh, majd 22 órától kezdetét vette a Silent Disco. Aki esetleg nem tudná mi is ez pontosan, röviden annyit tesz, hogy egy fejhallgatós buli. A részvevők a saját fejhallgatójukon keresztül tombolhatnak a kedvenc zenéikre, így senkinek nem kell lemondania a jó hangulatról, hiszen mindenki a saját ritmusában élvezheti a bulit. A legjobb az egészben, hogy a választható zenei stílusok között biztos mindenki megtalálja a kedvére valót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában