Jóval alacsonyabb a vízszint

2023.06.10. 15:01

Továbbra is kevés a víz a Fertő tóban

Lassan apadó, közel stagnáló a vízjárás a régió folyóin, közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

kisalfold.hu

Fotó: Kisaföld-archívum

A Rábán, Lajtán, Marcalon és kisvízfolyásokon az elmúlt napokban a lehullott csapadék hatására kisebb árhullámok alakultak ki. Csapadéktevékenység hatására még előfordulhatnak vízszintemelkedések, de jelentős árhullám egyelőre sehol nem valószínű.

A Fertő tó péntek reggeli nyugalmi vízszintje 55 centiméterrel maradt el az érvényes szabályozási szinttől. A tóból nincs vízeresztés. A Tatai Öreg-tó vízszintje a csapadéktevékenység hatására meghaladta az üzemvízszint értékét, a tóból a vízeresztés folyamatos.

Az Észak-dunántúli Vízügyi igazgatóság területén az elmúlt egy hétben 22 (Győrsövényház) és 108 mm (Árpás) közötti csapadékot mértek. Az előrejelzések szerint a következő 10 napos időszakban vízgyűjtő-szerte többször is előfordul majd csapadék, de napi bontásban és területi átlagban sehol nem valószínű jelentős mennyiség. A jövő hét második felétől térségünkben ismét csapadékosabbra fordulhat az időjárás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában