kisalfold.hu videó

2023.06.13. 12:29

Háromszázmillió forintos fejlesztésen van túl Osli - képek, videó

Az osli önkormányzat elmúlt időszakban közel háromszázmillió forintot fordított fejlesztésre. Komoly beruházásokat valósítottak meg.

Cs. Kovács Attila

Fotó: Cs. Kovács Attila

A községben megvalósított fejlesztéseket "ünnepelték" a közelmúltban az osliak. Volt okuk a helyieknek a megállásra és a visszatekintésre, hiszen komoly beruházásokon van túl a település. A Kisalföldnek Fodor József polgármester foglalta össze, mit is "hoztak össze" az elmúlt időszakban. Elöljáróban kiemelte: 

elsősorban a Magyar Falu Program támogatásával sikerült az eredményeket elérniük, de egyéb pályázatokon is jól szerepeltek.

- A Magyar Falu Program a községek számára indult el, olyan lehetőségeket teremt például Oslinak is, melyek komoly fejlődést jelentenek. Utak és járdák újultak meg, középületek rekonstrukcióját végeztük el többek között. A legutóbbi beruházások között volt a Pozsonyi, a Horváth Vince utcák és a Hanyi utca egy részének aszfaltozása, összesen 56,5 millió forint értékben. A Hanyi utca nyugati oldalán és a Nagymező utcában járdát építettünk 23,5 millió forintért. Bővült a Hanyi utcai játszótér 5,7 millióból. Sikerült a tornaterem fűtését korszerűsíteni, a közösségi kemence fölé tetőt építeni, sörpadokat vásárolni és a kultúrház tetőzetét felújítani, összesen 27 millió forintból-sorolta Fodor József.

Hozzátette: megvalósult a csapadékvíz elvezető rendszer karbantartása a Petőfi, az Acsalagi, a Hanyi és a Rákóczi utcákban, a beruházás 150,9 millió forintba került. Ezt ugyancsak pályázattal biztosította az önkormányzat. Fodor József megjegyezte. Mindent összeszámolva összesen 278,9 millió forint értékben végeztek el fejlesztéseket Osliban. A jövőről elmondta: idén még rendelkezésükre áll 10 millió forint, amit járdaépítésre fordítanak a Hanyi és Rákóczi utcák, illetve a Kossuth és Rákóczi utcák között.

Az osli beruházásokkal kapcsolatban Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, kormánybiztos elmondta: tudja, hogy a falu nagyon várja még a községet Kapuvárral összekötő út felújításának befejezését. "Nyilván nem tudunk minden rossz rábaközi utat egyszerre felújítani, de a Magyar Falu Program folytatása mellett a kormányzat elkötelezett és ez a szakasz is sorra kerül. Reményeim szerint legkésőbb jövő tavasszal felvonulhatnak a munkagépek"-fogalmazott. A politikus biztatta Fodor Józsefet, hogy folytassák ezután is a közös munkát, hiszen az eddigi jó együttműködés komoly, szinte példa nélküli fejlődést tett lehetővé.

A Hanyi utcában dr. Szaradits József plébános kért áldást az arra járókra, illetve a felújítási munkát elvégezőkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában