EzTörténtKisalföld

2023.06.11. 16:12

Erről írtunk 20 éve - Afganisztánban járt a kiváló győri sebész

Múltidézés, helytörténet régi Kisalföldekkel.

kisalfold.hu

Dr. Pellek Sándor

10 éve – Tetőzött az ár

Nagybajcsnál és Győrnél nagyjából harminc centiméterrel, Mecsérnél több mint egy méterrel döntötte meg az árvíz a valaha mért legmagasabb vízszintet a hétvégén. Az apadás mindenütt elkezdődött, legkésőbb Mecsérnél, szombaton késő délután. A védekezés így is hatalmas erőkkel zajlott, főként a két legkritikusabb ponton, Győrújfalunál és Mecsérnél.

20 éve – Győri orvos Afganisztánban

Dr. Pellek Sándor győri sebész is részt vett azoknak a német katonáknak és afgán járókelőknek a mentésében, akik a szombati kabuli merényletben sérültek meg. Március óta dolgozott egy magyar orvoscsoporttal Afganisztánban.

30 éve – feketemunkások a faiskolában

Két rendőrségi akció kiderítette, hogy a korábban favorizált Silvanus faiskola az országban rekordot dönt a munkanélküliség közepette, telepein munkavállalási engedély nélkül dolgozó román állampolgárokat alkalmaz éhbérért, és a munkások után adót, társadalombiztosítási járulékot nem fizetve jut extraprofithoz. A faiskola fertőszentmiklósi telepén tizenhat illegális munkást gyűjtöttek be és köteleztek az ország elhagyására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában