Óvatosan a koroncói elágazónál!

2023.05.04. 16:36

Mi már tudjuk, mennyi ideig nem lesz jelzőlámpa a 83-as főúton Győr közelében

Ahogyan arról szerdán beszámoltunk, kedden eltűntek a jelzőlámpák a 83-as út Koroncói út kereszteződéséből. A szakaszon még jelzőlámpás forgalomirányítás mellett is sűrűn történik baleset, ezért utánajártunk, mi az oka a leszerelésüknek.

Bella Violetta

Jó tudni: az ominózus csomópontban jelenleg a kihelyezett közlekedési jelzőtáblák szerint kell közlekedni, a KRESZ szabályainak megfelelően.

Fotó: Csapó Balázs

  • A 83-as - Koroncói út kereszteződésében még jó pár napig óvatosan kell közlekedni.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője arról tájékoztatta portálunkat csütörtökön: az új 83-as építése miatt van szükség a forgalomirányítás megújítására, de azzal kapcsolatban, hogy a jelen helyzet meddig áll fenn, tovább irányított bennünket az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz, mivel a munkálatok ütemezéséről ők rendelkeznek információval.

A minisztérium sajtóosztályától a következő tájékoztatást kaptuk:  – A 83. sz. út és a Koroncói út kereszteződésében lévő jelzőlámpás csomópont a 83. sz. 2x2 sávos főút Pápa – Győr közötti szakaszának kivitelezése kapcsán alakítják át. A meglévő rendszer kikapcsolása azért vált szükségessé, mert a beruházás keretében lecserélődnek a jelzőlámpa testek és vezetékek. A csomópontban jelenleg a kihelyezett közlekedési jelzőtáblák szerint kell közlekedni, a KRESZ szabályainak megfelelően.

A jelzőlámpás forgalomirányítást az új kábelek behúzását, berendezések elhelyezését, illetve a vezérlő program beállítását követően kapcsolhatják vissza. Ennek tervezett időpontja 2023. május 19. – írták.

A kivitelezési munkálatokkal kapcsolatban továbbra is kérik az arra közlekedők szíves türelmét és fokozott figyelmét, valamint a forgalmi rend változásoknál, tereléseknél elhelyezett KRESZ jelzések (korlátozások) fokozott betartását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában