Ellenőrzések

2023.05.15. 20:08

Határszemlék indulnak Győr-Moson-Sopronban is

Az Agrárminisztérium az idei évben is előírta a határterületek szemlézését, ellenőrzését. Ennek megszervezése és megtartása a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal feladata.

kisalfold.hu

A szemlék során a vármegye erdő nélküli termőterületének minimum 15%-ra terjednek ki, melyek során fokozott figyelmet fordítanak az ellenőrző hatóságok a hasznosítási kötelezettség teljesítésére, valamint a más célú hasznosítás megkezdésének és megszüntetésének ellenőrzésére. Kiemelt figyelem fordul az engedély nélküli más célú hasznosítások felderítésére, illetve a művelési ágak ingatlan-nyilvántartási és terepi állapota közötti összhang megteremtésére - íerta közleményében a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal.

A Kormányhivatal a szemlét a parlagfű elleni hatósági védekezés helyszíni munkáival párhuzamosan kezdi el május közepétől. A helyszíni ellenőrzések pontos időpontjaira vonatkozóan a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály Földvédelmi és Földmérési Osztályának munkatársai nyújtanak naprakész segítséget a +36 96/896-095-ös telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában