Közgyűlés után

2023.04.03. 18:07

Pannon-Víz - Két funkcióban az eddigi elnök, új vezérigazgatót neveztek ki

Rácz Attila István, a Pannon-Víz Zrt. eddigi elnök-vezérigazgatója a továbbiakban az igazgatóság elnöke, valamint az Északdunántúli Vízmű Zrt. (ÉDV) vezérigazgatója lesz. A Pannon-Víz Zrt. új vezérigazgatójának Horváth Ottót, az eddigi energetikai és fejlesztési igazgatót nevezte ki a társaság közgyűlése hétfő délután.

Barki Andrea

Archív felvételünkön Rácz Attila István.

Fotó: Huszár Gábor

Rácz Attila Istvánt, a Pannon-Víz Zrt. közgyűlését követő igazgatósági ülés után a döntésekről kérdeztük.

– Felkérést kaptam az Északdunántúli Vízmű Zrt. (ÉDV) vezérigazgatói posztjára. Hosszú ideig tartó egyeztetés után a Pannon-Víz Zrt. tulajdonosi köre azt kérte, hogy úgy vállaljam el ezt a szakmailag és egyénileg is előrelépést jelentő feladatot, hogy közben a társaság munkáját a továbbiakban is segítem.

Olyan kompromisszumos megoldás született, hogy az ÉDV vezérigazgatói kinevezését elvállalom, de vele egy időben a Pannon-Víz Zrt. igazgatóságának elnöke maradok – mondta Rácz Attila István.

Aki hozzátette: – Az egyik legnagyobb magyar vízközmű szolgáltató cég vezérigazgatója lehetek. Ez nekem szakmailag nagyon komoly kihívás, ugyanakkor az itt megkezdett munkát szeretném befejezni.

A döntést a délutáni közgyűlés egyhangúan elfogadta és jóváhagyta. Így a vezérigazgató Horváth Ottó, az igazgatóság elnöke, egyben az ÉDV Zrt. vezérigazgatója Rácz Attila István lett. Utóbbi szakember a Pannon-Víz Zrt-nél elsősorban a stratégiai ügyekért lesz felelős. Az igazgatóság tagja maradt öt évre rajta kívül Virág Krisztián és dr. Gulyás Zoltán, valamint két új tagot is választottak, Ihász Mihály és Pákózdi István személyében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában