Huszonötödik alkalommal

2023.04.12. 16:52

Költészet napi koszorúzás Mosonmagyaróváron

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület április 11-én szemerkélő esőben tartotta Költészet Napi rendezvényét a Terv utca és Ady utca sarkán található Ady dombormű megkoszorúzásával. Nagy Sándor elnök köszöntötte az ünneplő közönséget kiemelve, hogy idén 25. alkalommal szervezik meg a koszorúzást.

kisalfold.hu

Forrás: Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata nevében dr. Frauhammer Csaba, az Önkormányzat Gazdasági Bizottsága elnöke köszöntötte az ünneplőket, kiemelve, hogy a nyelv ápolása a nemzeti identitás növelésének legfontosabb eszköze. Ebben a munkában a költőknek kitüntetett szerepe van - írta sajtóközleményében a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület.

Az ünnepséget az április 3-án tartott Petőfi Sándor versmondó verseny helyezettjeinek versmondása színesítette. Ünnepi beszédet mondott Böröndi Lajos költő. Hangsúlyozta, hogy a költészet napja azért nagy jelentőségű, mert a költészet nemcsak az irodalom és a költő magánügye, hanem koroktól és divatoktól függetlenül valamennyiünk közös ügye.

A megemlékezés koszorúit a Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatán és a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesületen kívül a domborművet állító Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület és a Margaréta Nyugdíjas Klub képviselői helyezték el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában