Kész beruházások

2023.04.25. 22:24

A falubusztól a közösségi térig Magyarkeresztúron

A község szolgálatába állt az új falubusz, megújult a temetőkerítés és a közösségi tér épülete. Rövid idő alatt több beruházáson is túl van Magyarkeresztúr.

kisalfold.hu

Fotó: Szele Balazs

Megközelíti a 45 millió forintot az elmúlt időszaki fejlesztések és beszerzések összege Magyarkeresztúron. Mint azt Kovácsné Kálmán Gyöngyi polgármestertől megtudtuk, több átadót is tartottak, köztük van a felújított közösségi tér, melyre 24,7 millió forintot nyertek. Az épület két helyi civil szervezetnek is helyet ad, az egyik az önkéntes tűzoltó-egyesület, a másik az önkéntes polgárőr-egyesületük.

– Elkészült a temetőkerítés is, erre közel 5 millió forintot nyertünk a Magyar Falu Programban – jegyezte meg a községvezető. Még egy újítás is a közösséget szolgálja a jövőben, szintén e programban indultak sikerrel, és ítéltek meg az önkormányzatnak mintegy 15 millió forintot, amiből új falubuszt szereztek be és állítottak szolgálatba.

Fotó: Szele Balazs


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában