Időközi választás után

2023.01.10. 14:50

Szerecseny új polgármestere rengeteg tervvel vág neki a munkának a településen

Két településen is időközi választást tartottak a hétvégén. Az eredményeket vasárnap késő este tették közzé. Megkérdeztük a nyertes polgármestereket, hogy képzelik el településeik jövőjét. Elsőként Horváth Katalint, Szerecseny polgármesterét faggatjuk.

Dániel Viktória

Szeretnénk minél több pályázaton elindulni, hogy fejlődjön a település - mondta Horváth Katalin, Szerecseny polgármestere.

  • Időközi választásokat tartottak Szerecsenyben: 424 érvényes szavazat érkezett a négy független polgármesterjelöltre.
  • Horváth Katalin szerezte meg a voksok 51,89 százalékát és ezzel a polgármesteri címet is.

Szerecsenyben az önkormányzati képviselő-testületi választáson 16 jelöltre lehetett szavazni. A legtöbb voksot Hoffman Péter, Mitykóné Máté Zsuzsanna, Jurikné Magyaróvári Adrienne, Papiné Őri Andrea kapta. A polgármesterré választott Horváth Katalin születése óta a településen él és 13 évig postai dolgozó volt.

– Szeretek emberekkel dolgozni és tudom, hogy sok olyan dolog van a településen, amin anyagi ráfordítás nélkül is lehetne javítani. Úgy érzem, Szerecseny az elmúlt 10 évben kicsit lemaradt a környező településektől. Rengeteg tervvel vágok neki a munkának, kezdésként apróbb dolgokat szeretnék rendbe hozni.

Szeretnénk minél több pályázaton elindulni, hogy fejlődjön a település - mondta Horváth Katalin, Szerecseny polgármestere.

Van például egy buszmegállónk, amire ráfér a felújítás, csakúgy, mint a falu egyik járdájára. Emellett helyi probléma az elszórt szemét is, amivel szintén foglalkoznunk kell. A társadalmi munka mellett pedig szeretnénk minél több pályázaton elindulni, hogy fejlődjön a település.

A polgármesteri pozíció hivatalos átadása és átvétele csütörtökön lesz.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában