Szent Család ünnepe

2022.12.29. 09:36

Jubiláló párokat ünnepelnek a Rábaközben

Jubiláló házaspárokat köszöntenek a napokban a katolikus templomokban. A Szent Család ünnepéhez kapcsolódóan köszöntik a kerek évfordulósokat és a hívek a családokért, a házastársakért imádkoznak.

Cs. Kovács Attila

Szanyban tizenegy házaspár újította meg fogadalmát. Fotó: Tóth Imre

A Szent Család ünnepéhez közeledvén számos település katolikus templomában szentmisén köszöntik a jubiláló házaspárokat. A hívek ilyenkor a családok egységéért, a további, szeretetben együtt töltött évekért imádkoznak. 

„Visszaemlékezünk arra, amikor az ünneplők kimondták az igent, a pillanatot jelenvalóvá tesszük és hatását megérezzük a jövőre nézve. Erről szól a jubilálók szentmiséje” – mondta a Kisalföldnek Henczel Szabolcs szanyi plébános. 

Szabolcs atya templomában tizenegy, kerek évfordulót ülő házaspár újította meg fogadalmát, a legrégebbi frigy hatvanöt évvel ezelőtt köttetett. 

A plébános szentbeszédében a megajándékozott, méltóságban együtt eltöltött életről és az önátadásról beszélt a szent- misén. 

„A jubiláló házaspárok példát mutatnak életükkel. És példát azért is, mert valamennyiük mögött ott áll a család. Úgy látom, manapság azért nem tartanak ki az emberek, mert elfelejtkeznek arról, hogy nem a figyelmet kell lekötni, hanem odaadni önmagamat a másiknak. A lekötött figyelem ugyanis bármikor megszakadhat és akkor vége van. Ha azonban valaki oda meri adni magát egy ügyért, azért, hogy feleség vagy férj, családanya vagy családapa legyen, akkor megváltozik körülötte a világ és történjék bármi, ő akkor is az marad” – hangsúlyozta Henczel Szabolcs. 

Csornán, a premontrei rend apátsági templomában negyvenhat házaspár mondott igent a meghívásra. Érdekesség, hogy az egyik 55. évfordulót ünneplő házaspárnak gyermeke (30. évforduló) és unokája (5.) is a jubilánsok között volt. 

A premontrei rendházban koccintottak is a jubilálók egészségére.

A csornai Jézus Szíve-templomban pénteken lesz a Szent Család-mise. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában