26. alkalommal

2022.11.10. 21:22

Széchenyi-egyetem: rekordszámú előadás az Apáczai-napok konferencián Győrben - galéria

„Aki jó kalauzokat választ, az nem egykönnyen térhet le a helyes útról, csak állhatatos elhatározással kövesse őket” – idézte Apáczai Csere Jánost, a Széchenyi István Egyetem pedagógiai, humán- és társadalomtudományi karának névadóját dr. Pongrácz Attila dékán a 26. alkalommal megrendezett Apáczai-napok Tudományos Konferencia megnyitóján csütörtökön.

kisalfold.hu

Fotó: Csaba Jozsef Majer // Majer Csaba Photo

Kiemelte: a rendezvénnyel a tudásalapú társadalom megteremtéséhez, új irányok kijelöléséhez, a magyar nevelés-, humán- és társadalomtudomány fejlesztéséhez járulnak hozzá.

Az eseményen – amelyre több mint 150 résztvevő regisztrált – rekordszámú, 135 előadás hangzott el 13 szakterülethez kapcsolódóan, 17 szekcióban. A program részeként dr. Lanczendorfer Zsuzsanna egyetemi docens megnyitotta a kar legendás tanára, dr. Barsi Ernő állandó kiállítását. A könyvtárban helyet kapott tárlaton a néhai oktató személyes tárgyai, dokumentumai láthatók. A konferencia alkalmából a kar képzőművész oktatói munkáiból is kiállítás nyílt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában