A kommunikáció kutatója

2022.03.24. 22:00

Magyar arany érdemkereszt – Dr. Molnár Csilla célja nagy hangsúlyt fektetni a médiaoktatásra

A Soproni Egyetem docense, dr. Molnár Csilla Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a kommunikációtudományok területén több évtizede magas színvonalon végzett kutatói-oktatói munkája és oktatásfejlesztő tevékenysége elismeréseként.

Papp Fanni

KI_0324_05_00_CMYK.indd

Fotó: tothsa1

Kitüntetéssel ismerték el dr. Molnár Csillát, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar Társadalom-, Szociális és Kommunikációtudományok Intézetének egyetemi docensét. A kitüntetést Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára adta át március 17-én Budapesten, a Pesti Vigadóban.

 

– Március elején tudtam meg, hogy a Soproni Egyetem felterjesztése alapján március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából állami kitüntetésben részesülök. Ezt nagy megtiszteltetésnek éreztem, hiszen a magyar tudományos élet jeles képviselőinek társaságában vehettem át a díjat – osztotta meg gondolatait dr. Molnár Csilla, aki a kommunikációtudományok területén több évtizede végez kutatói-oktatói munkát és oktatásfejlesztő tevékenységet.

 

– A Soproni Egyetemen eltöltött közel negyed század alatt számos szakmai kapcsolatot sikerült kiépítenem, részt vennem hazai és külföldi konferenciákon, tudományos műhelyek munkájában. Mindezt igyekeztem arra fordítani, hogy egyetemünkön a képzési paletta bővüléseképp megjelenhessen a kommunikáció- és médiatudomány. Így indult be az én szakvezetésemmel 2012-ben a médiamoderátor felsőoktatási szakképzés, majd 2020-ban a kommunikáció- és médiatudomány alapszak digitális média specializációval – mondta el dr. Molnár Csilla.

 

– Szakmai pályámon meghatározó volt az ezredfordulón a nyugati magyar határvidék kommunikációs szempontú kutatása, amiből a doktori disszertációmat is írtam. Később a társadalmi kommunikáció különböző szegmenseit kutattam, aminek része volt a medialitás, a digitalizáció, a mai képi kultúra vizsgálata. Rövidesen megjelenő harmadik kötetemnek is ez képezi a fő vonulatát. A jövőben célom, hogy tudásomat különböző szakmai fórumokon képviselhessem, oktathassak és hozzájáruljak a Soproni Egyetem eredményeihez – tekintett a jövőbe az egyetemi docens.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában