Az adományból fűt a télen az édesanya Győrságon

Bogdán Vanessza Rebeka, 21 éves egyedülálló édesanya fordult lapunk Jóakarat hídja alapítványához segítségért.

Simon Roberta

A fiatal édesanyának bőven elkél a támogatás, olvasóink adományából 200 ezer forinttal tudtuk segíteni. Fotó: Nagy Gábor

Fotó: Nagy Gábor

A gyes és a családi pótlék sajnos nem elég a 4 éves Szamanta és a három hónapos Enrikó mindennapi kiadásaira. A győrsági egyszobás ház teteje folyamatosan beázik, az ajtó beszakadt, nem lehet becsukni. Az utolsó zsák tüzelővel fűtenek már, amit a szomszédtól kaptak.

– Nekem a gyermekeim az elsők, nekik szeretnék minden tőlem telhetőt megadni – kezdte a 21 éves Bogdán Vanessza Rebeka, aki egyedül maradt két kisgyermekével Győrságon. A mindennapokban összesen 52.250 forintot kell beosztania, amit a családi pótlékból és gyesből kap. A fiatal nőt a családja nem támogatja. A négyéves Szamanta és a 3 hónapos Enrikó édesapja sem segít be, mindent egyedül kell megoldania a kétgyermekes anyukának.

A fiatal édesanyának bőven elkél a támogatás, olvasóink adományából 200 ezer forinttal tudtuk segíteni. Fotó: Nagy Gábor

– Nincs adósságom, sem tartozásom, igyekszem azt a kevés pénzt is beosztani, amit kapunk. Itt a tél, egyre hűvösebbek az éjszakák, de nincs tüzelőnk. Tegnap egy szatyornyi fát kaptam a szomszéd fiútól, hogy valamivel be tudjak fűteni, de ki tudja, meddig lesz elég. Sajnos nincs kihez fordulnom. A tető nagyon rossz állapotban van, több helyen be van törve a cserép, a gerendák el vannak korhadva. Nagyobb esőzéskor a falon folyik végig a víz, és csöpög be a réseken, ami alá vödröket rakok, hogy ne ázzon el a padló. A szakember szerint mindent ki kellene cserélni, de sokba kerül – fejtette ki elkeseredetten.

Majd megmutatta a beszakadt bejárati ajtót is, amit volt párja tört rájuk egy hete. – A feljelentés megtörtént, de a rendőrség tanácsára rövid ideig még máshol húzzuk meg magunkat. A külső ajtót most be se lehet zárni, a belső pedig furnérral van pótolva, hogy kevésbé fújjon be a szél. Bízom benne, hogy rendeződik a helyzetünk – mondta a fiatal édesanya.

A gyerekeknek nagy szükségük lenne meleg téli ruhákra és lábbelikre. A négyéves, életrevaló kis Szamanta ottjártunkkor egy nyári balerinacipőben szaladgált. – A négyéves kislány 116-os méretet hord és 29–30-as a lábmérete, Enrikó három hónapos, most 74-es ruhákat adok rá, nekem L-es a méretem és 40-es cipőt hordok – tette hozzá az édesanya, aki minden apró segítségnek örül. Vanessza élelmiszert, valamint meleg takarót is szívesen fogadna a hűvösebb időkre. A konyhából és egy szobából álló lakásra egy festés is ráférne. Szerencsére jóakaróktól nemrég kaptak gázpalackot, így a közös kútról hozott vizet könnyebben felmelegítik a tűzhelyen.

Bogdán Vanessza Rebeka a szomszédjától kapott kis zsáknyi fából rak a kályhába. Az egyedülálló, kétgyermekes anyuka adományunkból tüzelőt vásárol télire. Fotó: Nagy Gábor

– Szamanta óvodába jár, nagyon okos, már ügyesen számol. A kisfiamat szeretném majd bölcsődébe íratni, hogy tudjak dolgozni legalább négy órában. Nagyon köszönjük a Jóakarat segítségének, az első dolgom az lesz, hogy tűzifát rendelek, a többit pedig valószínűleg pelenkára és tápszerre költöm majd a babának – hálálkodott Bogdán Vanessza Rebeka.

Minden évben ellátogat a faluba a Mikulás, amit Szamanta is nagyon vár, dallal készül neki. Lapunknak elmesélte a kislány, hogy egy jégvarázsos papucsot, táskát vagy tornazsákot kér majd tőle. – A kedvenc mesém a Jégvarázs, imádom Olafot és Annát. De szeretek még színezni is – mutatta meg a Kisalföldnek kifestőjét és ceruzáit a csörfös kislány.

A Jóakarat hídján keresztül 200 ezer forintot juttattunk el az egyedülálló anyának. Akik szeretnék támogatni a családot, Bogdán Vanessza Rebekát 06-70/238-9931-es telefonszámon tudják elérni.

Alapítványi támogatás

Ha önök is szeretnék segíteni, szebbé, melegebbé, meghittebbé tenni a szeretet ünnepét, adományaikat a november 13-i lapban talált csekken is befizethetik, de átutalással a 12096705-01312657-00100008-as számlaszámra is eljuttathatják. Az alapítvány segítségét kérők, a rászorulókat ajánlók leveleit a Kisalföld szerkesztőség, 9021 Győr, Újlak utca 4/A címre vagy az [email protected] e-mail-címre várjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában