Nem bírja a temetés költségeit a fertődi család

Nehéz anyagi helyzetbe kerültek a fertődi Stevicék. Hirtelen hunyt el a férj édesanyja, a család pedig nem tudja törleszteni a temetésre felvett kölcsönt. A Kisalföld olvasói a Jóakarat hídján át nyújtottak segítséget.

Etzl Edgár

Stevic Péter és Stevic-Bálint Gabriella három fiukkal, a 19 éves Krisztiánnal, a 15 éves Ádámmal és a 10 éves Kevinnel élnek Fertődön egy önkormányzati lakásban.

A közelmúltban hirtelen haláleset rázta meg a családot, váratlanul elhunyt Péter édesanyja.

– Anyám négy éve adta el a fertődi házát, azóta Szigetszentmiklóson élt. Mi akkoriban költöztünk ebbe az önkormányzati lakásba. Gyakran meglátogattak minket, telefonon is sokszor beszéltünk. Májusban még tervezte, hogy a születésnapomon meglátogat, aztán egyik napról a másikra súlyosan megbetegedett. Egy hetet töltött kórházban, az orvosok sajnos nem tudtak rajta segíteni. Csak hatvanöt éves volt – mondta Péter.

Péter újságot hord ki, Gabriella pedig parkolóőrként dolgozik az Esterházy-kastélyban, ami mellett más idénymunkát is szokott vállalni. A tavalyi járványhullámok miatt azonban kevesebb turista érkezett, Gabriella pedig nem talált másik másodállást.

A temetés felkészületlenül érte a családot. Péternek egy hónapba telt, mire haza tudta hozatni édesanyja urnáját, a temetésre pedig jelentős összegű kölcsönt kellett felvenniük. A törlesztőt nehezen tudják fizetni.

Helyzetükhöz képest Stevicék szép rendben tartják kétszobás, önkormányzati lakásukat, a családi kasszához pedig nagyfiuk, Krisztián is hozzá tud járulni.

– Igyekszünk úgy beosztani a pénzünket, hogy mindenre maradjon, de a járvány és a temetés miatt nehéz helyzetbe kerültünk – mondta Gabriella.

Stevicék az olvasók által új esélyt kaptak. A Kisalföld alapítványa, a Jóakarat hídja 200 ezer forinttal támogatta a családot, ami fedezi a kölcsön törlesztőjének nagy részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában