Apukám angyal lett: a győri anya és kislánya egyedül maradt a hitellel

Koronavírusban halt meg nemrégiben egy fiatal édesapa. Felesége egyedül maradt a hatéves Karolával, megtakarítás nélkül, egy 25 éves lakáshitellel a nyakában.

Gyurina Zsolt

Özvegy és kislánya hálásan köszönte olvasóink segítségét. Fotó: Cs. B.

Fotó: Csapó Balázs

– Apukám angyal lett! – mondta szomorúan a göndör szőke hajú kislány, amikor az adyvárosi panelban meglátogattuk a családot. A hatéves Árki Karola nemrégiben a koronavírus miatt veszítette el édesapját, Árki Pétert.

Özvegy és kislánya hálásan köszönte olvasóink segítségét. Fotó: Cs. B.

Az Adyvárosi Családsegítő Szolgálat kereste meg lapunkat azzal, hogy az édesanyának, Árkiné Lautner Zsuzsannának a gyász feldolgozása mellett szembesülnie kellett az anyagi nehézségekkel is, amit férje jövedelmének kiesése okoz. Az anyuka óvodai dajkaként dolgozik a Kovács Margit Óvodában, havi fizetése 150 ezer forint. Most ráadásul dolgozni sem tudott, táppénzen van május vége óta.

– Hatodikán még két lábán, szinte tiszta tüdővel ment be a kórházba azzal, hogy két hét múlva, édesanyám születésnapján jót mulatunk az egészen. Az oxigénszintje volt alacsony. Hamarosan fertőzést kapott, kétoldali tüdőgyulladást. Még egy hetet élt. Amikor telefonon beszéltünk, az volt az utolsó mondata: tegyétek fel a maszkot – árulta el az özvegy.

Saját tulajdonú lakásban élnek, ám hitellel terhelt az ingatlan. Csak két évvel ezelőtt vásárolták, még legalább 25 évig fizetni kell a hitelt, aminek törlesztőrészlete havonta 103.000 forint. Kérvényezték a törlesztőrészlet csökkentését helyzetükre való tekintettel, ennek elbírálása folyamatban van. Félretett pénzük a temetésre elment. Így nagy segítséget jelent a Jóakarat hídján keresztül érkezett 200 ezer forint, olvasóink adománya abban, hogy egyedülálló anyaként megerősödhessen, ne induljon el az eladósodás útján.

– A férjemnek a logika alapján le kellett volna jönnie a lélegeztetőgépről. Sosem felejtem el, a konyhában álltam, amikor jött az a bizonyos telefon a kórházból. Senkinek sem kívánom a következő napokat. Péterrel 13 éve voltunk házasok. Ezt a helyzetet nem lehet elfogadni. Akkor minden hitem elveszett: a legrosszabb, ha egy hatéves gyermek elveszíti az apját – mesélte megrendülten az édesanya.

Az özvegy elárult lapunknak egy megrázó részletet is: rátalált egy családi videóra, melyet férje készített összefoglalva elmúlt éveiket, megismerkedésüktől Karola születéséig. Az utolsó kockákon Péter mosolyog, azzal az üzenettel: „Amikor megszülettél mindenki mosolygott, csak te sírtál. Élj úgy, hogy a temetéseden mindenki sírjon, csak te nevess...”

Segítség a családnak

Aki támogatni szeretné az özve­gyet és kislányát, az a következő számlaszámra utalhat: 10400401-82535648-50491028, Árkiné Lautner Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában