Az a legfontosabb, hogy élünk – Tűz egy háromgyermekes kapuvári család otthonában

Néhány perc alatt odalett hosszú évek kemény munkája. Tűz ütött ki egy háromgyermekes kapuvári család otthonában, a legkisebb fiú, Levente alig három hete született. A legfontosabb azonban, hogy a család minden tagja épségben megúszta az esetet.

Kustor Réka

Hihetetlen ez az összefogás és szeretet, ami felénk árad, már-már zavarba ejtő, nem tudunk ezért elég hálásak lenni – üzente a család ismert és ismeretlen segítőiknek.

Egy betört ablakon kívül semmi nem látszik kívülről a kapuvári Csiszár család házán. Szépen felújították, az udvar rendezett. A kapun belépve a 7 éves Noémi és az 5 éves Barnabás fogad, a babakocsiban a 3 hetes kis Levente alszik édesdeden.

Hihetetlen ez az összefogás és szeretet, ami felénk árad, már-már zavarba ejtő, nem tudunk ezért elég hálásak lenni – üzente a család ismert és ismeretlen segítőiknek.

A tető alatt sorakoznak a játékaik, nem túl sok, csak annyi, amennyit szüleik meg tudtak menteni. A házba lépve erőteljes a füstszag, de a korom alatt is jól kivehető, hogy igényesen felújított otthonban járunk. Főként a nappali és a konyha viseli a napokkal ezelőtti tűz nyomait. Menekülés közben Noéminek eltörött a lábujja, de ezenkívül hála istennek senkinek nem esett baja. Hogy mi történt pontosan, azt Csiszár Ádám mondta el.

– Hét évvel ezelőtt vettük a házat, hozzáépültünk, megdupláztuk a méretét. A régi épületből a főfalakon kívül semmit nem maradt, a villany-, vízvezetékektől kezdve a nyílászárókon át a tetőig felújítottuk, szinte teljesen új ház lett. Négy évvel ezelőtt költöztünk be – mondta az édesapa, aki a tragikus estéjükre is kitért. – Június 2-án éjjel egy órakor a feleségem vette észre, hogy tűz van. Olyan mélyen aludtam, hogy harmadszorra sikerült csak felkeltenie. Mire felébredtem, már mindenhonnan dőlt a füst. A feleségem ment a piciért, én meg a nagyokért, gyorsan kivittük a házból a gyerekeket. Hamar ideértek a tűzoltók, hálásak vagyunk nekik, hogy megakadályozták a tűz továbbterjedését, hogy nem mindent az alapoktól kell újrakezdenünk – mondta Ádám, aki kiemelte: – Szerencse, hogy Viki éber alvó, bele se merek gondolni, mi történt volna, ha... Az a legfontosabb, hogy élünk – fogalmazta meg a lényeget.

A tüzet vélhetően elektromos zárlat okozta, biztosításuk szerencsére volt. A család most jó helyen van, átmenetileg Viktória szüleinél húzták meg magukat, de ők a tervek szerint a nyár végén egy másik otthonba költöznek, így remélhetőleg augusztus 15-ig rendeződik Csiszárék sorsa is. Ádám nagyon szorgalmas, egyszerre két munkahelyen dolgozik, hogy mindent megadhasson szeretett családjának. A megtakarított pénzüket a felújításba tették, pár éve kezdtek fellélegezni, több idő volt a kikapcsolódásra, nyaralásra, aztán egy szempillantás alatt felfordult az életük.

Csiszárné Mészáros Viktória megjegyezte: – Amíg az ember nem éli át, addig el sem tudja képzelni, milyen. A gyerekek szerencsére jól viselik a kialakult helyzetet, könnyen alkalmazkodnak.

A szülők előre néznek, még javában tart a károk felmérése, de szinte kezdhetnek mindent elölről. – Szerencse, hogy a tetőre nem terjedt át a tűz – emelte ki az anyuka. Ahogy Ádám fogalmaz, a fa beszívta a kormot, a falakba is beivódott, a tűz során olyan vegyületek szabadultak fel, hogy szinte mindenük használhatatlan lett. Újra kell húzni a vezetékeket, nyílászárókat cserélni, gipszkartonozás, bútorok cseréje vár rájuk. Amiért osszú évekig dolgoztak, egy pillanat alatt tönkrement.

– Rengeteg jótanácsot, segítséget, és felajánlást kaptunk. Külön köszönjük a Kisalföldnek illetve a Kisalföld olvasóinak is a ámogatást – utalt a Jóakarat hídján érkező 200 ezer forintra.

– A kiságytól a ruhákon át a játékokig annyi mindennel megkerestek, elképesztő. Hihetetlen ez az összefogás és szeretet, ami felénk árad, már-már zavarba ejtő, nem tudunk ezért elég hálásak lenni. Köszönjük! – mondta meghatottan Ádám.

Aki szeretne segíteni a családon, az alábbi bankszámlaszámon megteheti: Csiszár Ádám, Takarékbank Zrt., 50433247-10002247.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában