Nehéz helyzetben a négy gyermekét egyedül nevelő édesanya Győrszemerén

Kétségbeesett levéllel fordult szerkesztőségünkhöz egy fiatal győrszemerei négygyermekes édesanya. Segélykérése nem maradt megválaszolatlan, olvasóink és a Jóakarat hídja jóvoltából 200 ezer forinttal támogattuk a családot.

Simon Judit

Viktória és négy gyermeke, Kármen, Botond, Mira és Dorka együtt vészelik át a nehéz időket.

Fotó: Nagy Gábor

Soós Viktória egyedül neveli gyermekeit, Botondot (4), Dorkát (9), Mirát (12) és Kárment (15), miután a szülők elváltak. A család nehéz helyzetbe került anyagilag, az édesanya nem talál munkát.

Viktória és négy gyermeke, Kármen, Botond, Mira és Dorka együtt vészelik át a nehéz időket.
Fotó: Nagy Gábor

– Tizenkilenc éve ismertem a férjem, aztán megromlott a kapcsolatunk. Decemberben úgy döntöttünk, jobb, ha elválnak az útjaink – kezdte történetüket Soós Viktória.

Házukon kölcsön van, a pandémia miatt nem talál munkát. Rokonai sem tudják támogatni, édesapja rokkantnyugdíjas, testvérei szintén nehéz anyagi helyzetben vannak.

– Próbálok munkát találni, de a jelenlegi helyzetben szinte lehetetlen. Igyekszem megoldani a problémákat, volt egy-két állásinterjúm, de nem jártam sikerrel.

Az otthon tanulás, a folyamatos felügyelet igencsak megnehezíti a mindennapokat. A kölcsöntörlesztésre moratórium van, de az az összeg, amit havonta kap, nem sok. Munkanélküliként nincs más bevétele, csak a családi pótlék, a gyes és az édesapától érkező tartásdíj, aminek a megállapítása még tart. Minden forintot megfontoltan kell beosztania.

Bár szüleik különváltak, a gyerekek kezdik megszokni, hogy édesapjuk nincs velük. Az édesanya szerint a legjobban legkisebb lányát, Dorkát viselte meg a válás, de már ő is újra tud mosolyogni. Ott jártunkkor igazi nagytestvérként ügyelt kisöccsére, Botondra. A húsvét közeledtével megkérdeztük tőlük, mi lenne a legszebb ajándék számukra, mi a leghőbb vágyuk?

– Új játékokat szeretnénk. A társasok a kedvenceink – mondta a tizenkét éves Mira, akinek válaszát testvérei bólogatva igazolták. Meg szeretjük a kirakósokat is, főleg a Boti.

Bár társasjáték nem volt a meglepetések között, Viktória történetét hallva a Jóakarat hídja támogatja a családot. Olvasóinknak köszönhetően 200 ezer forinttal segítettük a családot, emellett élelmiszer-adományt is vittünk, amit a győri bencés rend tagjai ajánlottak fel. Az ajándék láttán az anyuka könnyek között mondott köszönetet olvasóinknak. Míg a gyerekek izgatottan bontogatták az élelmiszercsomagban rejlő finomságokat.

– Legszívesebben megölelnék mindenkit, aki segített nekünk – mondta. Egy biztos, csodaszép húsvétunk lesz!

(Amennyiben ön is szeretné támogatni a családot adományával, keresse a Kisalföldet, a Jóakarat Hídját, további egyeztetésre. E-mail címünk: [email protected])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában