Napokig nem evett a súlyos beteg mosonmagyaróvári asszony, hogy a gyerekeinek jusson étel

A mosonmagyaróvári Tóth Róbertnét, akit sokan Mazsiként ismernek, nem kímélte a sors: közel kilenc éve méhnyakrákkal műtötték, majd ebből felépülve elvesztette férjét. Így egyedül maradt most 16 éves lányával és 19 éves fiával. Nemrég pedig újabb rosszindulatú daganatot találtak nála: a sugárkezelés és kemoterápia ellenére is megmaradt optimizmusa és életigenlése.

Mészely Réka

Tóth Róbertné büszke gyermekeire, fia, Róbert erős támasza édesanyjának. Fotó: Mészely Réka

Példaértékű a mosonmagyaróvári Tóth Róbertné életigenlése. Bár nem kímélte őt a sors, nekünk is erőt adott történetével és optimizmusával, humorával. Hogy sohase adjuk fel, mindig van, amiért küzdeni, akiért küzdeni: magunkért és szeretteinkért. Az édesanya sokáig nem kért segítséget, mint vallja, saját maga akarta megoldani a gondjait. Szomszédjai hívták fel rá a családsegítők figyelmét, s a szakemberek javasolták napilapunknak támogatásra. A Jóakarat hídján keresztül, olvasóinknak köszönhetően 200 ezer forinttal kopogtunk be hozzájuk. A Példa egyesület ruhákkal, élelmiszerrel, tisztítószerekkel, étkezési utalvánnyal és a mosonmagyaróvári termálba belépőkkel segített.

Fotó: Mészely Réka

Napokig nem evett

– Mindent egyedül akartam megoldani... Napokig nem ettem, csak hogy a gyermekeimnek jusson ennivaló – kezdi történetét Tóth Róbertné. A kétgyermekes édesanya szerint férjével közös életünk szépen kezdődött: saját otthont alapítottak, mindketten sokat dolgoztak, nevelték a most 19 éves Róbertet és a 16 éves Csengét. Hat éve diagnosztizáltak méhnyakrákot az asszonynál, a műtét után sikerült felépülnie, kemoterápia nélkül. Hat hét után az operációt követően már visszatérhetett munkahelyére. Németországban dolgozó férjét öt éve veszítette el: örökre megállt a szíve. A hagyatéki eljárás még folyamatban van. Nem segít az ügynek, hogy külföldön hunyt el a férfi.

– Tavaly tavasszal kezdődött az újabb baj: egyre jobban fájt a derekamtól a jobb lábamig, ami végül le is bénult. Mindenféle vizsgálatra küldtek, orvostól orvosig jártam. Szeptemberre már nagyon elhatalmasodott a fájdalom. Az MR-vizsgálat igazolta, hogy egy nagy daganat nőtt az ideggyökökre, azt azonban a helye és mérete miatt nem tudták megműteni. Eleinte sugárkezelést kaptam, januártól nagy dózisban kemoterápiát, várhatóan májusig – fejti ki az asszony.

A család most az édesanya 50 ezer forintos táppénzéből és a családi pótlékból él. Ez csak a hiteltörlesztésre elég. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy most a fizetési moratórium alatt nem kell törleszteniük.

Tóth Róbertné büszke gyermekeire, fia, Róbert erős támasza édesanyjának. Fotó: Mészely Réka

Büszke gyermekeire

Mazsi, ahogy sokan ismerik, bolti eladóként dolgozott, munkaadója támogatja, visszavárja és ő is várja, hogy felépüljön és újból munkába állhasson. Nem szeretné otthonát elveszíteni.

– Nagyon büszke vagyok a gyermekeimre, ahogyan az édesapjuk halálát viselték, és ahogy most mellettem állnak, segítenek,diákmunkát is vállalnának. Tudom, hogy értük és magamért is le kell küzdenem a rákot. Nagyon összetartunk. Már egyszer meggyógyultam, most sem fogom könnyen adni a bőrömet – osztja meg velünk hatalmas optimizmusát az anyuka.

Sikerülni fog!

Facebook-profilképén egy csinos nő mosolyog ránk. A kezelések miatt sokat fogyott, hajkoronáját is elvesztette. Kívánjuk, hogy találjon vissza a régi önmagához. Azt látjuk, lesz ehhez energiája!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában