Elismerés

2020.06.16. 13:04

A győri Deák-iskola díjazottja: Lőke Marcell a jövő közgazdásza

Lőke Marcell 12. i osztályos tanuló, aki a 4 év alatt végig jeles tanulmányi eredményt ért el, és több szakmai versenyt is szép sikerekkel zárt.

kisalfold.hu

Lőke Marcell, A jövő közgazdásza díj jutalmazottja.

Hosszú évekkel ezelőtt elindult Győrben egy nemes kezdeményezés azért, hogy a két közgazdasági szakgimnázium, a győri Baross- és Deák- iskola egy-egy végzős tanulója olyan díjban részesüljön, amely egyszerre elismerése addigi munkájuknak és ugyanakkor motiválása is, hogy a közgazdász pályát igazi hivatássá formálja. Ez A jövő közgazdásza díj, amelyet kezdetben évenkénti váltásban kapott meg a két iskola egy-egy jeles tanulója. Idén a kezdeményezés folytatásaként két nagylelkű vállalkozó támogatásával mindkét iskola kiváló tanulója részesül a jutalomból.

A jutalmazottnak kiváló tanulmányi eredménnyel, példás magatartással kell rendelkeznie, továbbá tanulmányait közgazdasági szakirányban kell folytatnia. A cél tehát olyan leendő szakember támogatása, aki későbbi munkája révén öregbíti iskolájának és szakmájának is a hírnevét.

Lőke Marcell, A jövő közgazdásza díj jutalmazottja.

A jutalmazott megkapja a Lebó Ferenc szobrászművész által készített „Pro talento, Érem a közgazdász szakma ifjú tehetségének” elnevezésű emlékérmet és a díj jutalmazásának keretében 100 ezer forint pénzügyi támogatásban is részesül.

Az idei jutalmazott Lőke Marcell 12. i osztályos tanuló, aki a 4 év alatt végig jeles tanulmányi eredményt ért el. Az osztály közösségi életében is jelentős szerepet játszott, összetartó erőt képviselt. Sok tanulmányi versenyen is részt vett, többek között matematika versenyeken. Több szakmai versenyen is szép sikereket ért el, például csapattársaival megnyerték a KSH által szervezett országos statisztika versenyt. Az ÁSZÉV (Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye) versenyen a legjobb 30 közé jutott. Sajnos a döntőt a járvány miatt nem rendezték meg.

A díjat Kovácsné Zimborás Ágnes, a Deák-iskola igazgatója adta át.

Gratulálunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában