Időjárás

2019.12.28. 11:26

Hideg szelek fújnak – Riasztást adtak ki a megyére a széllökések miatt

Szombaton sokfelé erős, viharos széllel kísérve folytatódik a hideg levegő beáramlása térségünkbe. A következő napokban az ország döntő részén éjszakai fagyokra is kell készülni.

Forrás: met.hu

Illusztráció.

Forrás: MTI

Változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, azonban az ország keleti felén több lesz a felhő és nagyobb eséllyel itt alakulhatnak ki helyenként hózáporok. Éjszaka továbbra is marad a közepesen felhős égkép, azonban vasárnap délelőttől egyre nagyobb terülten csökken a felhőzet, így jóformán mindenütt gyengén felhős, napos idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű – írja a met.hu.

Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, a Dunántúlon és a Bodrogközben időnként viharossá is fokozódik. Vasárnap délután mérséklődik jelentősebben a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, -7 fok között várható. Az Északi-középhegység völgyeiben, a derült, szélcsendes vidékeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 0, +4 fok között alakul.

Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért azok, akiknek a neuro-hormonális rendszere nem működik „olajozottan”, hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatnak. Ilyen változás lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése. Ezért a közlekedésben résztvevők fokozottabban figyeljenek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában