18 év börtön lehet a vége

2024.05.13. 12:15

Rossz ajtón kopogtatott - Késsel, maszkban indult rabolni a csornai betörő

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki kezében egy 18.5 centiméter pengehosszúságú késsel, arcán maszkkal tört be egy csornai házba. Így akarta megkaparintani magának a jogosnak vélt vagyont, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.

Kisalföld.hu

Ezzel a késsel és maszkban indult önbíráskodni a csornai betörő.

A vádirati tényállás szerint a 29 éves férfi tavaly ősszel csuklyát húzott a fejére, maszkot az arcára, és egy késsem meg egy vascsővel felszerelkezve indult el az éjszakába. Betörte egy csornai ingatlan bejárati ajtaját és pénzt követelt a sértettől. A házban lakó férfi felesége is megijedt, ezért az ablakon kimászva értesítette a rendőrséget.

kés
Ezzel a késsel és maszkban indult önbíráskodni a csornai betörő.

Mialatt a nő a rendőrséget hívta, a férfi tájékoztatta az betörőt, hogy nem ő az a személy, akinek a becenevét emlegeti. Feltehetően tévedés történt, a keresett személy a szomszédban lakik, ezért az elkövető elhagyta az ingatlant, és átment a szomszédba. Oda a kerítést átmászva jutott be, majd az udvaron találkozott a keresett személlyel. Rövid szóváltást követően a sértett a saját otthonába menekült, majd a barátnőjével együtt kiugrottak a ház ablakán, és szintén hívták a rendőrséget.

Először rossz ajtót tört be és követelt pénzt.

A vádlott ez alatt a második ház bejárati ajtaját is betörte több helyen. Majd összekészített magának 1.500.000 forint értékben arany ékszereket. Végül nem tudta elvinni őket, mert a rendőrség tetten érte.

ajtó
Második alkalommal már azt az ajtót törte be , amit először szeretett volna.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfit – aki nem sokkal a betörés előtt szabadult– két rendbeli minősített önbíráskodással és minősített magánlaksértéssel vádolta meg. Vele szemben 18 év szabadságvesztés is kiszabható. A férfi jelenleg egy másik ügyben kiszabott, újabb jogerős szabadságvesztését tölti.

Az ügyben a nyomozást a Csornai Rendőrkapitányság rendőrei végezték el. Az érdemi döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában