Online csalók

2024.05.12. 09:58

Hatalmas összegnek veszett nyoma - A meggondolatlan üzlet 30 milliójába került a győri férfinak

A későbbi károsult januárban regisztrált egy internetes oldalra, amelyben egy brókercég közreműködésével ígértek kiemelkedő hozamot biztosító befektetési lehetőséget. Az első utalást követően a nyereség gyorsan megjelent a sértett számláján, és az álbróker tájékoztatta, hogy ha  nagyobb összegekkel száll be az üzletbe, akkor havi fix hozamot érhet el.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Pixabay

A csalók több részletben kértek befizetést. Következő lépésként kriptovalutát is vetettek áldozatukkal, amit látszólag egy befektetői számlán vezettek. A sértett abban a hiszemben volt, hogy a pénze jó kezekben van, láthatóan gyarapszik. A brókercég munkatársa végül közölte vele, hogy zárolták a számláját, amit csak különböző összegek átutalását követően tudnak feloldani. Ekkorra a sértett már 30 millió forintot utalt át a csalóknak.

Végül a családja és az ismerősei figyelmeztették, hogy ez biztosan csalás, ne fizessen többet, és azonnal tegyen feljelentést - közölte a rendőrség.

Ne feledje, a befektetésekhez tájékozottság és ismeret is szükséges! Az interneten, főleg a közösségi oldalakon ajánlott, kiemelkedő hozamot ígérő befektetések mögött szinte mindig csalók állnak.

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában