Vádemelés

2024.05.12. 08:11

Felfüggesztett börtön lehet a vége - Illegálisan bontott autót egy férfi Tatán

Megszaporodott az illegális hulladéklerakók száma, a hatóságok még nagyobb figyelmet szentelnek ezek felszámolására. Újabb bűncselekményről számolt be a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség.

Kisalföld.hu

Itt bontotta le az üzemképtelen autót a vádlott tatai udvarán. Fotó: Ügyészség

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat a Tatai Járási Ügyészség, azzal a férfival szemben, aki engedély nélkül bontott szét egy gépkocsit.

Itt bontotta le az üzemképtelen autót a vádlott tatai udvarán. Fotó: Ügyészség

Tavaly januárban egy tatai ingatlan udvarán a férfi a tulajdonában lévő, üzemképtelen, és forgalomból ideiglenesen kivont gépjárművet szétbontotta. Összesen 1270 kilogramm hulladékot halmozott fel. A bontásból származó műanyagot egy tatabányai hulladékudvarban, míg a fém hulladékot egy oroszlányi hulladékátvevő telepen értékesítette.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal határozatával megtiltotta az engedély nélküli hulladékgazdálkodási tevékenységet és  25.860 forintos bírságot szabott ki az elkövetőre. 

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában