Drága telefon

2024.04.22. 15:46

Nem banki alkalmazottak voltak: közel 50 milliót csaltak ki egy győri nőtől

Az elkövetők magukat banki alkalmazottnak, majd rendőrnek kiadva hívtak fel egy győri nőt.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Shutterstock

Egy megnyerő női hang április 19-én banki alkalmazottként telefonon közölte a sértettel, hogy gyanús műveletet észleltek a számláján és hamarosan felveszi vele a kapcsolatot a rendőrség munkatársa, aki elmondja, hogy mit kell tennie. Miután a nő bontotta a vonalat, Viber alkalmazáson keresztül kapott hívást, a kijelzőn a Rendőrség VI. kerület felirattal. A videóhívás során egy férfi közölte vele, hogy a saját érdekében és védelmében telepítse a számítógépére az AnyDesk alkalmazást, amiben mindvégig segített neki. Ezután a pénzügyi helyzetéről érdeklődött, és miután a hölgy elárulta, hogy megtakarítással együtt több tízmillió forint van két számláján, a csaló beküldte a bankba. A nő ezután a pénzintézetben az összes pénzét a céges bankszámlájára utaltatta, ahonnét még aznap leemeltek mintegy 48 millió forintot. A történteket követően másnap utána olvasott az interneten mi is az az AnyDesk alkalmazás és azután tette meg feljelentését a rendőrségen - írta a police.hu.

Az ügyben információs rendszer felhasználásával elkövetett jelentős kárt okozó csalás bűntettének gyanúja miatt – a Mátrix Projekt keretében – folytat nyomozást a Győri Rendőrkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában