Nyolc év börtön

2024.04.24. 11:55

Horror a komáromi gyárban: Targoncával akarta megölni munkatársát, aki lebénult a balesetben

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy ázsiai férfi megpróbálta megölni munkatársát egy komáromi cégnél.

Kisalföld.hu

A tényállás szerint a dél-koreai férfi csoportvezetőként, a mongol férfi takarítóként dolgozott egy komáromi telephelyen. A vádlott 2020. május 9-én kezével jelezve arra szólította fel a sértettet, hogy másszon be a szemét gyűjtésére szolgáló takarófóliába. A férfi tiltakozott, azonban főnöke betolta a zsákba, a fólia széleit felhúzta és a száját összefogta. Miután bezárta férfit a kezével intett egyik munkatársának, hogy a targoncával nyomja össze a másfél méter magas fóliazsákot. A targoncás nem tudott róla, hogy abban egy ember van ezért megkezdte a veszélyes műveletet. A zsákba zárt férfi felkiáltott, a targoncás pedig azonnal abbahagyta. A vádlott kiszabadította mongol munkást, a munkatársak értesítették a mentőszolgálatot.

A horror esetről korábban itt számoltunk be.

A sértett sérülései hat hónap alatt gyógyultak meg, alsó végtagjainak bénulása miatt maradandó fogyatékosság alakult ki nála. A Tatabányai Törvényszék a csoportvezetőt mint közvetett tettest, emberölés bűntettének kísérlete miatt 8 év börtönbüntetésre ítélte, 10 évre kiutasította Magyarországról. 

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta, mivel álláspontjuk szerint a férfi bűnös, a kiszabott büntetés szükséges.

 Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában