Riasztások

2024.04.15. 22:34

Egy hét alatt 88-szor riasztották a tűzoltókat Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten nyolcvannyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen kilenc ember sérült meg.

Kisalföld.hu

Két személyautó ütközött hétfő délután a Malomszéki út és a Győrújbaráti út kereszteződésénél. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és felitatták a kifolyt hűtővizet, valamint irányították a forgalmat a rendőrség kiérkezéséig. A balesetben nem sérült meg senki.

Száraz falevelek égtek mintegy háromszáz négyzetméteren kedd délután Győrben, a Marcalvárosi kiserdőben. A győri hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották a lángokat. A tűz másra nem terjedt át, nem sérült meg senki.

Két személyautó ütközött szerda délután a 1401-es számú úton, Halászi és Arak között. Az egyik gépjárművezető a roncsok közé szorult, őt a mosonmagyaróvári hivatásos és a darnózseli önkéntes tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőknek. Az autókban csak a gépjárművezetők utaztak, a mentők mindkettejüket kórházba szállították. A tűzoltó egységek mindkét járművet áramtalanították. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Műanyag hulladék, falevél és autógumik égtek csütörtök délután Győrben, a 82-es főúton, a kismegyeri vasúti átjárónál. A tűz átterjedt egy személyautóra is. A győri hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki.

Kigyulladt egy trélert vontató gépjármű csütörtök este az M1-es autópálya 138-as kilométerszelvényében, Mosonszentmiklós térségében, a Hegyeshalom felé vezető oldalon. A győri és a lébényi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. A trélert időben leakasztották, azt nem érintette a tűz. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Limlomok égtek egy kétemeletes társasház lépcsője alatt péntek este Sopronban, a Magyar utcában. A soproni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral megfékezték a tüzet, majd átszellőztették a lépcsőházat. Az eset során nem történt sérülés.

Kisteherautó és személyautó ütközött szombat reggel a 82-es főút 70. kilométerénél, az M1-es autópálya felhajtónál. A győri hivatásos tűzoltók és a győrújbaráti önkéntes tűzoltó egyesület tagjai áramtalanították a járműveket. Az autókban csak a gépjárművezetők utaztak, a mentők mindkettőjüket kórházba szállították.

Száraz fű és avar égett mintegy száz négyzetméternyi területen vasárnap este a soproni TV torony közelében. (A tűz kb. egy négyzetméteren a TV torony körül elkerített területre is átterjedt.) A soproni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A tűzesetnél nem sérült meg senki - idézett fel néhány esetet a vármegyei katasztrófavédelem.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában