Győri razzia

2024.04.23. 10:28

25 ezerért árulta a pikót - Elfogták az egyik legismertebb győri drogkereskedőt

Ötvenöt éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók. A győri férfi lakásából irányította és árusította a szintetikus drogot. Rengeteg illegális szert és készpénzt találtak a razzia során.

Simon Roberta

A rendőrség tájékoztatása szerint a helyi férfi Győrben, a Sziget városrészben lévő lakásából irányította hálózatát, de közvetlenül árusította is a kábítószert. Grammonként 25 ezer forintért adta el a fogyasztóknak a „piko” elnevezésű szintetikus drogot. A kereskedőt a nyomozók április 17-én a kábítószer értékesítése közben tetten érték, és elfogták.

Az elfogás pillanata a drog terítése közben.
Az elfogás pillanata a drog terítése közben. 
Forrás: police.hu

A kutatás során alufóliába kiporciózott, valamint feldolgozásra váró bruttó 888 gramm kábítószerre bukkantak, amelynek piaci értéke meghaladta a 20 millió forintot. A lakásban a drog értékesítéséből származó 25 millió forintot és több mint 5000 eurót találtak meg, és foglaltak le a nyomozók. Az elkövető a kábítószer-kereskedelem mellett illegális dohányértékesítéssel is foglalkozott, házából 2280 doboz zárjegy nélküli cigaretta is előkerült.  Utóbbi miatt a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága kezdeményezett büntetőeljárást.

A beszerzett információk szerint az 55 éves győri férfi vármegyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt. A büntetőeljárást – letartóztatása mellett – a vármegyei rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kereskedelem bűntett miatt folytatja.

Szinte pontosan egy éve számoltak fel egy szlovák-magyar drogterjesztő bandát, akik napi 1 kg pikót terjesztettek Győr és Tatbánya térségében. A szlovák állampolgárok által vezetett szervezet egy hónap alatt legalább 30 kilogramm kábítószert szállított be Szlovákiából Magyarországra, és naponta egy kilogramm tételben értkesítette azt tovább különböző dílereknek Győr és Tatabánya térségében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában