Vádemelés

2024.03.05. 09:25

Kisiklott a Sopronba tartó Intercity - Több mint száz milliós kárt okozott a figyelmetlen mozdonyvezető - videó

A vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése és különösen nagy kárt okozó, közérdekű üzem gondatlan megzavarásának vétsége miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség. A mozdonyvezetőt felfüggesztett fogházra és eltiltásra ítélhetik.

Kisalföld.hu

A vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése és különösen nagy kárt okozó, közérdekű üzem gondatlan megzavarásának vétsége miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség. 

A vádirat szerint a mozdonyvezető 2021. február 1-jén Budapestről Sopron irányába vezetett egy vonatszerelvényt az 1-es vasúti vonalon. Tatabánya és Tata vasútállomások között elrendelt vágányzár miatt 40 kilométer/óra sebességkorlátozás volt érvényben. A férfi ennek ellenére 90 kilométer/óra sebességre gyorsította. Amikor észlelte a kijárati jelző utasítását, gyorsfékezett, de emiatt kisiklott a szerelvény. A baleset közben egy sértett az üléséből kizuhant, emiatt nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

 

A vontató mozdonyban 67.100.000, a vasúti sínpályában 57.523.123 forint kár keletkezett. Továbbá 498 vonat mindösszesen 2160 perc elsődleges, míg 291 vonat összesen 1081 perc másodlagos késést szenvedett.

A vasúti forgalom a jobb és bal vágányon sebességkorlátozásokkal indult meg, és csak két hét elteltével szűnt meg.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit felfüggesztett fogházbüntetésre és a vasúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélje.

A cselekményről videófelvétel is készült, amit itt nézhetnek meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában